Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri se reorganizeaza, prin preluarea atributiilor, personalului si patrimoniului Departamentului pentru Investitii Straine si Parteneriat PublicPrivat, care se desfiinteaza, se arata intr-un proiect de ordonanta de urgenta. Ministerul Economiei anuntase intentia de a prelua acest departament inca din 15 ianuarie cand a prezentat prioritatile sale pe 2016. In acest moment, departamentul functioneaza in cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG).

In urma cu cateva zile, premierul Dacian Ciolos l-a numit secretar de stat in fruntea Departamentului pentru Investitii Straine si Parteneriat Public-Privat pe Maneul Costescu, director executiv la subsidiara din Londra a bancii americane JP Morgan.

"In vederea asigurarii unei abordari unitare care sa conduca la cresterea investitiilor straine si promovarii unui cadru legal incident unitar este necesara comasarea celor doua institutii astfel incat functiile de strategie de reglementare si de coordonare sa fie asigurate prin reorganizarea Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri", se arata in nota de fundamentare a proiectului de OUG. In prezent promovarea comertului exterior si a investitiilor straine ale Romaniei se efectueaza prin institutii diferite motiv pentru care aceste activitati nu au o abordare unitara care sa permita fructificarea potentialului economic al Romaniei, se mai precizeaza in document. Potrivit acestuia, amanarea adoptarii acestor masuri in domeniul investitiilor poate conduce la neimplementarea unui sistem economic competitiv si neindeplinirea standardelor de calitate solicitate pe piata interna si externa.

Vezi documentele atasate.