Operatorul aerian national Tarom va suspenda incepand cu 27 martie cursele catre Moscova operate cu aeronave proprii pana la finalul lunii octombrie, au precizat surse apropiate situatiei pentru HotNews.ro. Legatura cu Moscova va fi realizata prin cursele operate de Aeroflot in sistem de code sharing.

TaromFoto: Tarom

TAROM va suspenda incepand cu 27 martie zborurile operate pe ruta Bucuresti-Moscova cu aeronave proprii, au precizat pentru HotNews.ro surse apropiate situatiei. Suspendarea curselor cu aeronave proprii va fi mentinuta pana pe 28 octombrie, iar intre legatura cu Moscova va fi realizata in cooperare cu compania ruseasca Aeroflot, care o va opera cu aeronavele sale.

Surse din Ministerul Transporturilor au precizat pentru HotNews.ro ca masura a fost luata din ratiuni economice.

Despre intentia Tarom a scris initial Ria Novosti, citata de paginaderusia.ro, care mentioneaza o scrisoare TAROM transmisa autoritatilor de la Moscova.

Potrivit publicatiei amintite, Tarom ar fi a cincea companie aeriana care renunta la zborurile in Rusia.

Astfel, compania aeriana Estonian Air a incetat sa zboara spre Moscova din 26 octombrie 2015.Anterior, pe 15 octombrie, compania aeriana germana Air Berlin a anuntat decizia de a inceta zborurile spre Rusia incepand cu 18 ianuarie 2016. Era vorba despre cursele Dusseldorf-Moscova, Berlin-Moscova si Berlin-Kaliningrad. In luna septembrie, compania low-cost Easy Jet a anuntat plecarea din Rusia din martie 2016, iar Thai Airways a incetat sa efectueze zboruri din Moscova spre Bangkok din martie 2015.