Consiliul Concurentei a anuntat joi ca autorizat preluarea International Healthcare si a activitatii de nefrologie a Inter Health Systems de catre grupul Diaverum. In Romania, grupul Diaverum isi desfasoara activitatea prin 13 centre de dializa aflate in: Bistrita, Brasov, Roman, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Medias, Oradea, Targu Jiu, doua centre in Sibiu si trei centre in Bucuresti. De cealalta parte, International Healthcare Systems detine 15 centre de dializa, situate in sud-estul Romaniei, respectiv in Braila, Brasov, Bucuresti (3 centre), Petrosani, Galati, Targu Mures, Busteni, Buzau, Calarasi, Constanta, Craiova, Focsani si Ramnicu Valcea.

DializaFoto: Hotnews

De la Inter Health Systems SA este vanduta, indirect, numai activitatea de nefrologie, ca urmare a transferarii acestei activitati catre International Healthcare Systems.

Autoritatea de concurenta spune ca "a evaluat operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind concentrarile economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta operatiunea nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia, in special prin crearea sau consolidarea unei pozitii dominante".

"In urma preluarii clinicilor de dializa apartinand International Healthcare Systems, Diaverum isi va extinde activitatea pe piata serviciilor de hemodializa si dializa peritoneala din zona de captare a centrelor de dializa din Braila, Petrosani, Galati, Targu Mures, Busteni, Buzau, Calarasi, Constanta, Craiova, Focsani si Ramnicu Valcea si isi va creste numarul de pacienti, care vor beneficia de servicii de hemodializa si dializa peritoneala din zona de captare a centrelor de dializa din Brasov si Bucuresti", se mai arata in comunicatul Consiliului Concurentei.