Piata locala de curierat va atinge valoarea de 420 milioane de euro in acest an, in crestere fata de un nivel estimat la 370 milioane de euro in anul 2015, estimeaza Lucian Aldescu, seful DPD Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de coletarie si curierat expres. Compania a anuntat ca volumul livrarilor a crescut anul trecut cu 33%, cifra de afaceri depasind 20,5 milioane de euro, in crestere cu 23% fata de anul anterior.

Lucian AldescuFoto: DPD

Anul trecut, firma a avut cele mai multe livrari in regiunea Bucuresti-Ilfov, 50% din total, urmata de judetul Cluj, cu aproximativ 10%, Timis, Iasi si Arges.

  • "DPD are o vasta paleta de clienti, astfel incat putem spune ca romanii au primit sau expediat produse din toate industriile, preponderente fiind cele de fashion, home&deco, jucarii, carti, beauty, sau mancare pentru animale. Ponderea livrarilor la nivelul intregului an a fost una echilibrata, 50% dintre colete au fost trimise de jucatori din sectorul B2B si 50% de segmentul B2C", a declarat Lucian Aldescu, CEO DPD Romania.

In ceea ce priveste livrarile internationale realizate de curierii DPD anul trecut, majoritatea lor a plecat din zonele Bucuresti-Ilfov, Cluj, Timis, Iasi si Brasov, catre Germania, Marea Britanie, Italia si Ungaria. Si topul romanilor care au primit colete din afara tarii este condus tot de bucuresteni, ilfoveni, clujeni si timisoreni, urmati de constanteni si ieseni. Cele mai multe colete au venit in Romania din Germania, UK, Italia, respectiv Ungaria.

Obiectivul DPD Romania in acest an vizeaza un avans al cifrei de afaceri cu 30% si o crestere a volumului cu 35% fata de 2015. Principalele motoare de crestere vor fi, in proportie de peste 50%, e-commerce-ul, investitiile in zona de depozitare, manipulare si livrare, dar si PalletOne, un nou serviciu de livrare paleti in regim de curierat, destinat companiilor care activeaza in zona de FMCG, printing, papetarie, home&deco si auto.

DPD Romania este parte a DPDgroup, lider european in curieratul rutier. In Romania, DPD se afla in top 3 companii de curierat. Cu o echipa de peste 600 de angajati si francizori si avand acces la o retea europeana de 16.000 de sedii Pickup, DPD Romania livreaza anual 7 milioane de colete.