Guvernul va aprobat miercuri un proiect de ordonanta de urgenta care clarifica si simplifica procedurile de obtinere a autorizatiilor necesare lucrarilor de infrastructura, a anuntat premierul Dacian Ciolos. Acesta a precizat ca Ministerul Transporturilor va avea un instrument legislativ care sa permita accelerarea unor investitii in curs de realizare.

"Prin aceasta ordonanta vom clarifica modalitatile de accelerare a obtinerii autorizatiilor de constructii si valabilitatea autorizatiilor avizelor si certificatelor de urbanism care, pana acum, dupa un termen limita, expirau si trebuiau din nou obtinute cand erau intarzieri in efectuarea lucrarilor. Cu aceasta ordonanta clarificam si simplificam lucrurile", a spus Ciolos. Acesta a precizat ca va fi o abordare multianuala a avansurilor acordate constructorilor, chiar daca bugetele sunt aprobate anual. De asemenea, vor fi aduse clarificari legate de scoaterea din circuitul agricol a terenurilor care sunt pe traseul proiectelor de infrastructura.

"La fel cu avizele de mediu pentru partile de padure prin care trec proiectele de infrastructura. Si, totodata, cu ocazia aceasta vom clarifica si modalitatile prin care se pot face pasaje pentru agricultori atunci cand o autostrada taie in doua parcele agricole. Deci sunt cateva lucruri care sper eu sa simplifice procedurile si sa putem accelera proiectele de investitii", a mai spus Ciolos.

Acesta a mai spus ca va fi accelerata si partea de reforma a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). "Sunt doua lucruri care trebuie sa mearga in paralel. Partea aceasta de procedura si partea administrativa, care tine de deciziile in privinta bunei functionari a CNADNR", a mai afirmat premierul.