ANPC a demaratin data de 03 martie o actiune la nivel national de prelevare din reteaua de comercializare a esantioanelor din apa de masa si apa de izvor pentru determinarea incadrarii in indicatorii microbiologici , iar datele pentru Capitala arata ca cinci esantioane prelevate nu sunt conforme, arata un comunicat al Autoritatii. Printre apele cu probleme se numara si Sortimentul Apa de izvor plata Izvorul Zanelor, imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 2l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obtinuta era de 2.820, fata de limita prevazuta de 100, iar la 37grC valoarea obtinuta era de 104 fata de limita prevazuta de 20.

Comunicat Apemin Tusnad

"Informatiile in cauza se refera la o analiza microbiologica efectuata asupra unui produs ce face parte dintr-un lot imbuteliat de societatea noastra in urma cu doua luni, produs aflat la vanzare pe raftul unuia din distribuitorii nostri. Informatiile nu se refera la analize microbiologice efectuate la sursa sau la locul de imbuteliere a apei de izvor "Izvorul Zanelor".

In laboratorul nostru acreditat de RENAR din anul 2008, se fac analize microbiologice pentru fiecare lot in parte la toti indicatorii prevazuti de legislatia aplicabila si niciodata nu am intampinat neconformitati. Aceste analize au fost efectuate si cu privire la lotul in cauza, in termen de 12 ore ulterior imbutelierii, conform prevederilor legale.

Rezultatele analizelor interne, precum si toate analizele efectuate de DSP Harghita in cadrul programului de monitorizare de audit au fost mereu conforme. Pana la acest moment, nu am primit nicio instiintare oficiala si la societatea noastra nu s-a dispus nicio masura din partea niciunei autoritati.

ANPC a trimis buletinele de analiza la DSP pentru pronuntare, dupa ce a aplicat amenzi si a dispus retragerea produsului in cauza de pe piata (8 butelii de 2 l) de la un client de-al nostru. Am solicitat clarificarea, de urgenta, a situatiei descrise si asteptam cu interes punctul de vedere al Directiei de Sanatate Publica pentru a putea avea o pozitie oficiala."