Ministerul Economiei: Au inceput recrutarile de administratori si supraveghetori in cinci companii de stat

de CP     HotNews.ro
Joi, 31 martie 2016, 17:15 Economie | Companii

Ministerul Economiei a publicat joi anunturile de recrutare, in conformitate cu prevederile OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa, pentru cinci societati cu capital majoritar de stat. Companiile la care se cauta administratori si supraveghetori sunt Plafar, Societatea Nationala a Sarii, Cuprumin, Societatea Nationala a Apelor Minerale si Transelectrica.

Posturile pentru care vor fi facute selectii
  • 3 membri in Consiliul de Administratie al Societatii Plafar S.A.;
  • 3 membri in Consiliul de Administratie al Societatii Nationale a Sarii S.A.;
  • 5 membri in Consiliul de Administratie al Societatii Cupru Min S.A. Abrud;
  • 5 membri in Consiliul de Administratie al Societatii Nationale a Apelor Minerale S.A.;
  • 2 membri in Consiliul de Supraveghere al CNTEE Transelectrica S.A.
Informatii referitoare la procedura selectarii celor 18 membri ai consiliilor de administatie si de supravegere se gasesc pe pagina de web a institutiei, www.economie.gov.ro la sectiunea "Management Profesionist".

Ministerul Economiei este asistat in procesul de recrutare in Consiliile de Administratie/Consiliile de Supraveghere de asocierea formata din Quest Advisors si Transearch International.

UPDATE Ministrul economiei Costin Borc considera ca trebuie atrasi cat mai multi candidati si sustine ca procesul de selectie este onest. De asemenea, roaga potentialii candidati sa nu tina cont doar de remunerare si nici sa se sperie de riscurile manageriale.

"Ii incurajez sa aplice pentru posturile scoase la concurs pe toti cei care considera ca indeplinesc criteriile de selectie si ii asigur de toata transparenta si onestitatea procesului. Este important sa atragem cat mai multi candidati bine pregatiti pentru a putea asigura o cat mai buna gestiune a averii statului. Deasemenea, ii rog pe potentialii candidati sa nu tina cont doar de remunerare (pe care unii o pot considera insuficienta) sau sa se sperie de riscuri manageriale. Un succes intr-o intreprindere de stat poate sa aduca satisfactii profesionale si un plus de experienta. Cel mai important insa va fi multumirea de sine pentru punerea umarului la un scop mai inalt, cel al binelui social. Astazi am anuntat ca Ministerul Economiei a demarat procedura de selectie pentru 18 membri in Consilii de Admininstratie si de Supraveghere pentru 5 companii aflate in portofoliu nostru. Este un proces care a demarat de aproape doua luni cu promnovarea si mai apoi aprobarea bugetului DPAPS si a continuat cu selectia firmelor de recrutare", a scris Borc pe pagina sa Facebook.

Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

3760 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version