Belgianul Christian Heinzmann, fostul director general la Tarom, a dat in judecata compania dupa ce a fost revocat din functie inaintea finalizarii mandatului
In acelasi timp, la Tarom, a avut loc marti o sedinta a consiliului de administratie, in care s-au votat criteriile alegerii noului CEO, care nu au fost facute publice pana acum.
"Ca urmare a demiterii, Christian Heinzmann a intentat o actiune in justitie. In consecinta, justitia este cea care va decide pe aceasta tema", potrivit oficialilor companiei.
Din 22 martie, conducerea interimara a companiei a fost preluata de Gabriel Stoe, care ocupa de un an pozitia de director financiar la Tarom (platit cu 5.400 de euro pe luna) si din 2013 pe cea de consilier al directorului general (Sorinel Ciobanu) in cadrul Companiei Nationale de Aeroporturi Bucureiti, potrivit datelor din CV-ul lui.
Desi a fost revocat ca CEO, Christian Heinzmann, este inca membru in consiliul de administratie si participa la sedintele board-ului. El asteapta sa i se plateasca suma de 60.000 de euro, stipulata intr-o clauza a contractului legata de revocarea inaintea finalizarii mandatului.
In 2015, Tarom a avut o cifra de afaceri de circa 313 milioane de euro si pierderi de 9,3 milioane de euro (de 2,9 ori mai mici fata de 2014 si de 3,1 ori mai mici fata de 2013).
Referinte:
Christian Heinzmann, revocat din functia de director general al TAROM
Ce nereguli sustine ca a gasit la Tarom corpul de control al ministrului Transporturilor - raport

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Concluzia care se impune e clara, ca si la TVR: falimentul!