Hexi Pharma, compania aflata in centrul scandalului privind dezinfectantii diluati, anunta intr-un comunicat ca toate produsele vor fi retrase in cel mai scurt timp si ca fabrica si firma si-au incetat deja activitatea, fiind demarate procedurile legale pentru inchidere. Mai mult, compania "isi cere scuze" si spune ca isi doreste ca "vinovatii sa fie gasiti cat mai repede".

Hexi PharmaFoto: hexi.ro

Compania si-a anuntat angajatii ca vor fi platiti doar pana la sfarsitul acestei luni, dupa care contractele de munca le vor fi incetate, si a inaintat tribunalului o cerere formulata in baza Legii insolventei, inscrisa pe domeniul "faliment", a scris miercuri dimineata Profit.ro. Materia "faliment" include si procedura insolventei, dar anuntul transmis angajatilor poate insemna ca firma va intra rapid in lichidare, a aratat publicatia citata.

In comunicatul difuzat miercuri seara si intitulat "Hexi Pharma isi cere scuze", compania anunta ca "in urma rezultatelor anuntate astazi, Hexi Pharma isi cere scuze, public, atat medicilor si personalului medical cat si tuturor persoanelor care au fost sau ar fi putut fi afectate de aceste neconformitati".

De asemenea, compania afirma ca, "in numele tuturor angajatilor Hexi Pharma, ne dorim ca vinovatii sa fie gasiti cat mai repede".

"Toate produsele vor fi retrase in cel mai scurt timp, fabrica si firma si-au incetat deja activitatea si au demarat de ieri procedurile legale pentru inchidere", arata Hexi Pharma.

Aceasta isi cere de asemenea scuze "catre mass media dar, ca urmare a inceperii procedurilor de urmarire penala, incepand de ieri ni s-a interzis sa mai dam declaratii in presa".

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Victor Strambu a anuntat miercuri ca, in urma primelor analize efectuate de ICECHIM, s-a decis retragerea produselor biocide neconforme provenind de la firma Hexi Pharma in termen de zece zile, aminteste Agerpres. Potrivit lui Victor Strambu, probele de dezinfectanti medicali de la Hexi Pharma trimise la ICECHIM arata ca, in unele cazuri, substantele erau diluate de pana la zece ori.

"Exista diferente de concentratii intre valoarea declarata si cea masurata de ICECHIM pe diverse tipuri de substante active. (...) S-a decis retragerea produselor neconforme. (...) Retragerea trebuie sa se faca imediat. Toate produsele analizate pana acum sunt neconforme", a anuntat secretarul de stat, la Palatul Victoria.

Compania Hexi Pharma Co. SRL, implicata in scandalul dezinfectantilor din spitale, a depus la Tribunalul Bucuresti o cerere de intrare in insolventa.

Cererea de intrare in insolventa a fost depusa in aceeasi zi in care patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost audiat la Parchetul General.

Procurorii au deschis saptamana trecuta un dosar penal avand ca obiect informatiile vehiculate in spatiul public privind dezinfectantii de la firma Hexi Pharma. Urmarirea penala a fost inceputa pentru fapta, respectiv infractiunile de zadarnicire a combaterii bolilor si falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse.

In urma acestui scandal, ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, si-a anuntat, luni, demisia.