Sambata, in cadrul vizitei oficiale a premierului Dacian Ciolos in Germania, delegatia guvernamentala s-a deplasat la Augsburg, unde a stat de vorba cu reprezentantii conducerii companiei aeronautice germane Premium Aerotec, informeaza un comunicat al executivului.

Fabrica Premium Aerotec Ghimbav (imagine arhiva)Foto: Hotnews

Pe agenda discutiilor dintre oficialii romani si partea germana s-au regasit planurile de dezvoltare pe care Premium Aerotec le are in vedere la fabrica de productie si asamblare de componente Airbus, de la Ghimbav, judetul Brasov.

"Fiecare avion comercial nou are incorporate componente produse de Premium Aerotech la Brasov. Este o investitie pe care conducerea companiei m-a asigurat, astazi, ca o va dezvolta in interesul mutual comun", a spus Ciolos.

Premium Aerotec este unul dintre principalii investitori straini din industria aeronautica, prezenti in Romania inca din anul 2010. Compania si-a extins activitatea si capacitatea de productie in ultimii ani, doar in 2015, Premium Aerotec investind 15 milioane de euro pentru extinderea suprafetei de productie si modernizarea echipamentelor, creand astfel 200 de noi locuri de munca si prognozand, pentru anul in curs, o crestere a cifrei de afaceri de 10%.

Din delegatia guvernamentala condusa de premierul Dacian Ciolos au facut parte si Paul Gheorghiu, directorul de cabinet al prim-ministrului, Manuel Costescu, secretar de stat, Departamentul pentru Investitii Straine si Parteneriat Public-Privat, Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului si Emil Hurezeanu, ambasadorul Romaniei in Germania.

Segmentul aeronautic a devenit in ultimii ani un pilon de crestere solida a industriei grele, avand cinci poli de dezvoltare in Bucuresti, Cluj, Bacau, Craiova si Brasov. In 2014, cifra de afaceri totala a acestui sector a fost de aproximativ 186 milioane euro, cu 65,6% mai mare decat in 2009, iar de-a lungul timpului a inregistrat o crestere de aproape 5% anual. De asemenea, conform cifrelor anului 2014, numarul angajatilor din sector a fost de 3200, reprezentand personal foarte bine calificat conform cerintelor industriei, se mai spune in comunicat