Compania portugheza Martifer, prezenta si in Romania in sectorul bio-combustibililor, a anuntat ca a achizitionat a doua parcuri eoliene in Germania, cu o capacitate instalata de 53,1 megawati (MW), de la subsidiare ale Grupului Macquarie - o tranzactie evaluata la 91 de milioane de euro.

Potrivit ziarului Diario Economico, citat de Rador, Martifer precizeaza ca activele vor fi consolidate la Eviva, subsidiara Grupului Martifer pentru sfera afacerilor de productie de electricitate.

Potrivit estimarilor Martifer, contributia celor doua parcuri la incasarile operationale ale Eviva in 2008 va fi de aproximativ 10,1 milioane de euro, iar contributia la venitul inaintea impozitarii EBITDA va fi de aproximativ 8,2 milioane de euro.

Parcurile inregistreaza o productie anuala medie de 118 GWh, beneficiind de un tarif mediu de 86,2 euro/MWh incepand din 2005, se spune in comunicat.

Martifer a mai adaugat ca parcurile din Germania "vor fi primele active eoliene operationale ale Eviva" si ca "in cursul anului 2008, Eviva estimeaza ca va incepe construirea unor parcuri eoliene in Europa de Est, cu o putere totala de 78 MW, 28 MW in Polonia si 50 MW in Romania, fiind deja contractate livrarile aero-generatoarelor de catre REpower Systems si Suzlon".