Echipe comune ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Autoritatatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, Inspectoratului Teritoarial al Muncii, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si Serviciului Imigrari au descins vineri la complexul comercial Dragonul Rosu, informeaza Digi24. Actiunea este coordonata de ANAF si fac parte din operatiunea mamut Cronos, anuntata joi, care vizeaza prevenirea si combaterea muncii "la negru".

ANAF in operatiune la Dragonul RosuFoto: ANAF

Potrivit sursei citate, la Dragonul Rosu au sosit 36 de masini cu oameni institutiile amintite.

Inspectorii ANAF si Inspectia Muncii declanseaza controale - mamut in toata tara pentru prevenirea si combaterea muncii "la negru" in cadrul operatiunii "Cronos", potrivit unui comunicat ANAF transmis in rma cu o zi. Operatiunea are loc de astazi si pana in 23 septembrie si va viza mai ales firmele din confectii, constructii, paza si protectie, curatenie, alimentatie publica, silvicultura, transport, comert, arhivare si depozitari.

Motivul? ANAF sustine ca in aceste sectoare au fost identificate cele mai mari riscuri legate de utilizarea fortei de munca fara forme legale ori subdeclararea nivelului real de salarizare.

In cadrul actiunilor de control operativ, se va pune accentul si pe informarea contribuabililor (societati comerciale si salariati) cu privire la obligatiile legale ce le revin, riscurile la care se expun si sanctiunile contraventionale si/sau penale aplicabile in domeniu.