Peste 300 de salariati ai rafinariei Petromidia au refuzat, joi, sa se intre in tura de dimineata, declansand un protest spontan de mare amploare pe platforma petrochimica de la Navodari, pentru a sustine solicitarile sindicale de majorare a salariului, anunta Agerpres. Contactat telefonic, liderul Sindicatului Liber Petrochimistul, Petre Tancau, a confirmat ca salariatii din schimbul 1 au refuzat sa intre pe poarta rafinariei, initiind un protest spontan pe platforma din fata sediului administrativ.

"Oamenii sunt suparati pentru ca administratia a refuzat propunerile avansate de noi inca din noiembrie 2015, pentru majorarea salariului. Pe fondul cresterii productivitatii, a cresterii profitului, sindicatul a solicitat, noi am solicitat o crestere salariala de 13%, de la 1 ianuarie 2016, avand in vedere ca nu au mai fost acordate cresteri salariale reale din 2010. Oferta administratiei KazMunayGas a fost o crestere salariala de 2-3%, adica 125 de lei la salariul brut, incepand cu data de 1 octombrie. Am facut apel la reluarea negocierilor, dar ultimul mesaj transmis de administratie a fost ca oferta avansata va fi retrasa daca nu incheiem rapid Contractul Colectiv de Munca si astfel s-a ajuns la acest protest spontan", a declarat liderul sindical Petre Tancau.

El a mai precizat ca, pana la ora 10:00, salariatii din schimbul de noapte vor continua productia si nu-si vor parasi locurile de munca, dar ca cei aflati in schimbul 3 nu pot sa asigure continuitatea mai mult de 4 ore.