Protestul angajatilor de la rafinaria Petromidia: A fost negociat un acord intre patronat si sindicate
Potrivit unui comunicat de presa transmis de actionarul majoritar KMG International, Rompetrol Rafinare si reprezentantii sindicatelor din rafinaria Petromidia au ajuns la un accord, dupa mai multe runde de negocieri.
"KMG International, Rompetrol Rafinare, impreuna cu sindicatele, sunt acum in acord cu privire la etapele viitoare necesare pentru a sustine operatiunile rafinariei si pentru a asigura operatiunile companiei si Grupului in viitor, cu beneficii pentru ambele parti, pentru dezvoltarea afacerii si pentru oamenii sai (...) toate procesele de lucru sunt efectuate in conditii normale si operatiunile de rafinare nu au fost afectate in timpul perioadei dialogului cu privire la viitorul statut al Contractului Colectiv de Munca", se arata in comunicat.
Presedintele Sindicatului Liber Petrochimistul, Petre Tancau, a confirmat pentru Agerpres ca greva spontana a luat sfarsit si procesul de productie nu a fost perturbat, dupa ce partile aflate in conflict de munca au agreat o serie de propuneri pentru imbunatatirea nivelului salarial.
"Am ajuns la un acord ce prevede o crestere salariala de 10 % pentru toti angajatii de pe platforma si prelungirea prevederilor Contractului Colectiv de Munca pana la 31 decembrie 2017. In esenta ne declaram satisfacuti de acordul obtinut", a declarat liderul sindical, in exclusivitate pentru agentia de presa citata.
Pe fondul esuarii negocierilor lansate in noiembrie 2015 pentru semnarea noului Contract Colectiv de Munca, joi cei peste 300 de salariati ai rafinariei Petromidia care urmau sa intre in schimbul de dimineata au refuzat sa se prezinte la locul de munca, organizand un protest spontan in fata sediului administrativ al rafinariei, de la Navodari. Sindicatul solicitase initial o majorare salariala de 13 %.

VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Prima ședință a Coaliției după demiterea lui Voiculescu, fără o nominalizare pentru Ministerul Sănătății. Kelemen, întrebat dacă e necesară intervenția președintelui: Nu e nevoie
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani