Premierul Dacian Ciolos a declarat luni, la Radio Romania Actualitati, ca momentele de criza, precum cele legate de Brexit, "sunt si momente de noi oportunitati". Potrivit premierului, intalnirea de saptamana trecuta, la Presedintie, cu liderii partidelor politice, poate fi premisa unui nou proiect de tara, care sa transforme acest moment (n.red. Brexit-ul) in oportunitate. Dacian Ciolos a mai spus ca interesul investitorilor pentru Romania ar putea creste, odata cu iesirea Marii Britantii din Uniunea Europeana, mai ales ca economia Romaniei "se poarta relativ bine in momentul de fata".

"Exista un interes din partea investitorilor de a continua sa investeasca in Romania si acest interes ar putea creste acum, odata cu iesirea Marii Britanii din UE si datorita unor facilitati fiscale care exista in Romania. E important sa consolidam aceasta imagine pozitiva printr-un bun control al bugetului, deci sa dam clar sentimentul ca tinem in mana bugetul public si ca in felul acesta tinem in mana si potentialul de dezvoltare economica. Vor trebui luate masuri in perioada imediat urmatoare pentru ca aceasta crestere economica sa nu mai fie atat bazata pe consum cat sa o mutam spre productie", a spus Ciolos.

Potrivit acestuia, daca are un proiect de tara, Romania isi va putea sustine punctele de vedere si la Bruxelles. Romania "s-a tot plans ca puncte de vedere pe care le are nu sunt suficient integrate si ascultate la Bruxelles. Acum daca avem un proiect de tara, daca stim ce vrem acasa, putem sa sustinem aceste puncte de vedere si la Bruxelles", a mai spus premierul.

"Cu siguranta momente de criza, cum este acesta, sunt si momente de noi oportunitati. In astfel de momente, e important sa iei decizii foarte clare, ferme, si de aceea intalnirea pe care am avut-o la sfarsitul saptamanii trecute, la Presedintie, cu liderii partidelor politice mi s-a parut semnificativa. Aceasta intalnire poate sa fie premisa unui nou proiect de tara chiar in an electoral sau a unor principii, valori si masuri pe care sa ne punem de acord presedintele tarii, Guvernul actual, partidele politice care vor urma sa participe la alegeri si sa guverneze imediat dupa alegeri, tocmai pentru a transforma acest moment in oportunitate", a precizat Ciolos.

Acesta considera ca iesirea Marii Britanii din UE va avea impact asupra bugetului european, din momentul in care aceasta se va materializa. "Deci pe termen mediu cu siguranta bugetul european va trebui sa fie regandit si din aceasta perspectiva, dar si din alte perspective", a spus Ciolos.