Tarom a anuntat joi ca va introduce din aceasta vara la bordul aernoavelor sale sistemul AriFi, un sistem portabil de divertisment si intranet, la care pasagerii se pot conecta gratuit cu dispozitivele mobile. Fara a fi confundat cu Wifi cu acces la internet, sistemul AirFi ofera pasagerilor o gama larga de optiuni: magazin, chat cu ceilalti pasageri din avion, jocuri, informatii despre destinatiile de calatorie, reviste, ziare, stiri - sub forma de newsfeed, filme si muzica, actualizarea informatiilor facandu-se la fiecare aterizare.

AirFi la bordul aeronavelor TaromFoto: AeroNews.ro

"TAROM, in parteneriat cu dnata, face un pas in aceasta directie introducand AirFi, cel mai mic sistem portabil de divertisment la bordul avioanelor din lume", transmite operatorul aerian national intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Potrivit Tarom, platforma AirFi are dimensiunea aproximativa a unei cutii de pantofi, cantareste 1,2 kilograme, iar doua dispozitive AirFi pot acoperi capacitatea unei aeronave cu 180 de locuri, in timp ce patru dispozitive pot satisface nevoia de conectivitate a 280 de pasageri.

Conectarea la sistemul AirFi se face direct din browserul dispozitivului mobil, nefiind necesara instalarea vreunei aplicatii. De asemenea, interfata este scalabila oricarei rezolutii sau dimensiuni ale ecranului dispozitivului mobil (telefon, tableta sau laptop).

"Platforma AirFi ofera pasagerilor o gama larga de optiuni: magazin, chat cu ceilalti pasageri, jocuri, informatii despre destinatiile de calatorie, reviste, ziare, stiri - sub forma de newsfeed, filme si muzica. De asemenea, platforma include si un formular de pareri asupra serviciilor TAROM, ceea ce va duce la cresterea gradului de satisfacere a necesitatilor pasagerilor si o imbunatatire a relatiei cu clientii", transmite Tarom.

Potrivit reprezentantilor companiei, autonomia consolei AirFi dureaza pana la 14 ore, iar cu fiecare aterizare continutul cutiei AirFi este actualizat.

"Nevoia de informatie, mobilitate si conectivitate permanenta ne-a determinat sa lansam un serviciu prin care pasagerii au posibilitatea de a afla cele mai noi informatii, sa vada filmul favorit sau sa afle toate datele despre calatorie si destinatia finala", a declarat Gabriel Stoe, Director General TAROM.

Potrivit AeroNews.ro, sistemul va fi introdus din a doua jumatate a lunii august pe rutele lungi (Dubai, Barcelona, Madrid), dupa care va fi disponibil si pe rutele interne, intr-un final, toate avioanele ¬Tarom urmand sa aiba Airfi.

Vezi aici in imagini cum arata interfata sistemului AirFi ce va fi disponibila la bordul aeronavelor Tarom.