Normele metodologice pentru aplicarea Legii 111/2016 privind managementul corporativ in companiile de stat vor fi finalizate pana la finalul lunii iulie, chiar daca termenul limita este pana in luna octombrie, a anuntat ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, in cadrul dezbaterii "Transparenta serviciilor publice si guvernarea deschisa in cadrul cooperarii la nivel central si local" organizata de catre Ministerul Justitiei si Expert Forum.

Legea 111/2016 aproba OUG 109/2011 privind managementul corporativ. Potrivit legii, in termen de patru luni, Ministerul Finantelor trebuie sa elaboreze si normele de aplicare. Anca Dragu spune ca deja s-a format un grup de lucru pentru elaborarea acestor norme.

"Celebra OUG 109 a devenit Legea 111. A intrat in vigoare in data de 4 iunie 2016 si prevede ca, in 50 de zile de la intrarea in vigoare a normelor metodologice, toate autoritatile publice tutelare, care au in subordine companii de stat, sa declanseze procedura de selectie", a mai spus Anca Dragu.