Producatorul si furnizorul elvetian de energie electrica Aare-Tessin Ltd for Electricity (Atel) a cumparat furnizorului roman de energie Buzmann Industries, dublandu-si astfel operatiunile pe piata din Romania, se arata intr-un comunicat al companiei. Cele doua societati au decis sa nu faca publica valoarea tranzactiei.

In urma acestei achizitii, Atel isi consolideaza pozitia in regiunea Europei de Sud-Est, Buzmann Industries aducand un important portofoliu de clienti industriali grupului elvetian.

Activitatea principala a companiei romanesti, fondata in 2004, este furnizarea de energie electrica catre clientii industriali care au un consum anual de aproximativ 10 – 100 GWh. Buzmann Industries ofera si servicii de contorizare, servicii energetice si consultanta tehnica.

Atel este prezent in intreaga Europa, iar in Elvetia este unul dintre cei mai mari furnizori de energie. Principalele domenii de activitate ale Aare-Tessin Ltd for Electricity constau in productia, tranzactionarea si furnizarea de servicii energetice. Grupul elvetian de companii a inregistrat venituri de 9,04 miliarde de dolari in anul 2006.