Primele sase luni ale anului 2016, pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti-Baneasa Aurel Vlaicu, un trafic aerian de 4.913.979 pasageri si 56.584 miscari de aeronave (aterizari si decolari). Din total, pe Aeroportul Henri Coanda s-au inregistrat 4.911.721 de pasageri si 51.149 miscari de aeronave, au operat 37 de companii aeriene care au transportat pasageri catre 92 de destinatii.

Aeroportul Bucuresti - Henri CoandaFoto: CNAB

"Numarul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucurestiului in primul semestru din 2016 a inregistrat o crestere relevanta, de 16,5%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, creandu-se astfel premisele atingerii pragului de 10 milioane de pasageri in intreg anul 2016", transmite Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.

Evolutia numarului de pasageri pe cele doua aeroporturi ale Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti devanseaza semnificativ tendinta generala inregistrata la nivel european, mentioneaza sursa amintita.

Pe aeroporturile Capitalei s-a inregistrat, de asemenea, si o crestere a numarului de miscari de aeronave, depasind si la acest capitol trendul european. Astfel, in primele sase luni ale anului 2016, numarul miscarilor de aeronave pe aeroporturile din Bucuresti a crescut cu 8,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In primele sase luni ale anului, pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti au operat 37 de companii aeriene, care au transportat pasageri catre 92 de destinatii, transmite CNAB.