Consiliul Concurentei a declansat o investigatie avand ca obiect un posibil abuz de pozitie dominanta savarsit de catre Regia Autonoma Aeroportul International Avram Iancu Cluj, a anuntat miercuri autoritatea. Investigatia se refera la un posibil refuz al Regiei Autonome de a acorda accesul la infrastructura aeroportuara necesara prestarii serviciilor de handling la sol pe Aeroportul International Avram Iancu Cluj.

Bogdan ChiritoiuFoto: AGERPRES

In cadrul investigatiei a fost efectuata o inspectie inopinata la sediul Aeroportului International Avram Iancu Cluj. Documentele ridicate in cadrul acestei inspectii se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei. Inspectiile inopinate reprezinta o etapa de inceput in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential.

Efectuarea acestor inspectii nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului Concurentei in ceea ce priveste vinovatia intreprinderilor investigate si nici in ceea ce priveste rezultatul final al investigatiei declansate.