Compania austriaca New Frontier Holding, cu sediul in Viena a achizitionat in totalitate furnizorul roman de sisteme de integrare si solutii informatice Romsys Bucuresti, potrivit unui anunt al companiei din Austria citat de NewsIn. Acordul final pentru achizitia Romsys a fost semnat pe 19 decembrie.

"Achizitia companiei Romsys este un pas important pentru a ne intari pozitia pe piata IT din centrul si estul Europei. Consideram ca Romania este una din cele mai importante piete din aceasta regiune si credem ca Romsys va fi un element esential pentru grupul nostru", a declarat Branislav Vujovic, directorul general al New Frontier Holding.

Romsys, companie fondata in 1993, a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 25,8 milioane de euro, in scadere cu 20% fata de anul anterior. Compania este un jucator major al pietei romanesti de integrare de sisteme IT, partener al gigantului software SAP. Romsys este unul dintre principalii furnizori de solutii informatice si de comunicatii pentru domeniul militar.

New Frontier Holding a fost infiintata in 2006, de un grup de patru investitori cu background puternic pe pietele de IT din regiunea Europei Centrale si de Est. Obiectivul companiei austriece este ca, in termen de cinci ani, sa construiasca un grup de servicii IT in Europa Centrala si de Est, printr-o strategie bazata pe achizitii de firme.