Pirelli, Arctic, Clariant Products, Robert Bosch, Safe Med International si Alu Menziken sunt cele sase companii care au fost selectate de Ministerul Finantelor pentru a primi ajutoare de stat in valoare de 621 mil. lei, scrie Mediafax.

Cel mai mare ajutor de stat, in valoare de 163 mil. lei urmeaza sa fie acordat companiei Arctic, care a anuntat ca va folosi banii pentru constructia unei noi fabrici de electrocasnice.

Alte 30 de companii au fost respinse, se arata pe site-ul Ministerului de Finante.

"Din 36 de proiecte de investitii au fost selectate sase in valoare totala de 2,28 de miliarde de lei. Ajutorul de stat solicitat se ridica la 621,4 milioane de lei. Urmeaza ca, in maximum 45 de zile lucratoare de la publicarea listei, sa fie analizate cele sase cereri de acord pentru finantare si anuntate rezultatele finale", spun reprezentantii Ministerului de Finante.

Cererile totale de acord pentru proiectele depuse de cele 36 de companii arata o valoare a investitiilor de 5,47 miliarde de lei.

Ajutorul de stat total solicitat a fost de 1,98 miliarde de lei, in conditiile in care bugetul total al sesiunii este de 638 de milioane de lei.