​​Companiile isi asigura in mod frecvent stocurile, parcul de masini, cladirile pe care le detin. O completare fireasca a pachetului este asigurarea de credit comercial, utilizata ca instrument de reducere a riscului de creditare. Asigurarea de credite comerciale protejeaza cel mai de pret activ al companiei: creantele. Este protectia impotriva esecului clientilor de a onora plata facturilor rezultate din activitatea comerciala. Ion Poleacov, director financiar la Premium Porc Group ne-a explicat de ce a ales unul dintre marii producatori de carne de porc din Romania o asigurare de credit comercial.

Beneficiile asigurarii de credite comercialeFoto: Euler Hermes

Ce v-a determinat sa incheiati o asigurare de credit comercial?

Ion Poleacov: In contextul pietei actuale, dominata inca de efectele negative ale crizei financiare din 2010, in cadrul unei industrii bazate pe un rulaj mare de bani si marfuri, s-a evidentiat clar nevoia unor asigurari suplimentare celor obisnuite, adica instrumentele de plata bancare.

Ce v-a determinat sa reinnoiti asigurarea de credit comercial in fiecare an?

Ion Poleacov: Climatul de siguranta in care se desfasoara activitatea de vanzare, necesar unei perioade de ambitioasa dezvoltare a grupului nostru de companii; schimbul permanent de informatii, legate de partenerii prezenti in baza noastra de clienti, si, foarte important, de potentialii noi colaboratori, care au contribuit la initierea unor noi parteneriate profitabile si sanatoase pt companiile noastre, ducand aproape la dublarea numarului acestora, in timp ce numarul de incidente majore la plata a scazut.

Ce v-a determinat sa alegeti Euler Hermes ca furnizor de servicii de asigurare a creditelor comerciale?

Ion Poleacov: Renumele pe plan european, in sectorul agricol, si mai ales in cel al productiei si procesarii carnii, precum si excelenta dispozitie manifestata de pentru colaborarea in acest sistem; produsele specifice Hermes CAP si CAP +, care au permis consolidarea relatiilor de afaceri cu anumiti parteneri, chiar si in conditii mai putin ideale pentru aceasta.

Cat de multumiti sunteti de colaborarea cu Euler Hermes?

Ion Poleacov: Colaborarea cu asiguratorul nostru a fost excelenta, profesionalismul echipei a facilitat gestionarea cu brio a situatiile de neplata. Societatea de asigurari a actionat prompt in indeplinirea obligatiilor contractuale; as aminti aici dosarul de dauna ROMCARM PROD DISTRIBUTION SRL care a fost solutionat cu succes intr-un timp chiar mai scurt decat cel prevazut in polita.

Care sunt avantajele comerciale pe care le-ati dobandit prin achizitionarea unei polite de asigurare Euler Hermes?

Ion Poleacov: Beneficiind de un cash flow asigurat in intregime, si de consultanta financiara ce decurge din activitatea de asigurare, PPG a desfasurat in conditii foarte bune productia si comercializarea produselor sale, inregistrand o crestere mare a cifrei de afaceri.

Ce va face compania pe viitor?

Ion Poleacov: Din momentul inceperii activitatii noastre in Romania, in 2006, grupul nostru de companii a inregistrat o rata a cresterii anuale de aprox. 25% / an. Consideram cu tarie ca Romania asigura conditii atractive de piata si avem incredere in dezvoltarea viitoare a grupului de companii Premium Porc in Romania.

Ca urmare, dorim sa continuam procesul de crestere a companiei si avem planuri ambitioase de dezvoltare in urmatorii ani pe piata romaneasca, respectiv vizam dublarea capacitatii de productie in urmatorii 5 ani. Cresterea companiei urmeaza a se realiza atat prin crestere organica cat si prin achizitii, cu focus asupra dezvoltarii proiectelor de tip brownfield (preluare ferme existente si renovarea/reconstructia acestora).

Grupul de companii Premium Porc, parte dintr-o companie holding din Danemarca, format din 8 societati cu activitate integrata pe verticala in agribusiness, acoperind productia de cereale, productia de furaj si productia de porcine isi mentine interesul deosebit pentru acest aspect al activitatii, urmarind, prin dezvoltarea afacerilor proprii, si dezvoltarea relatiilor de parteneriat cu .

Euler Hermes.

Ca si proiecte in derulare amintim: extinderea fermei de ingrasare din Negreni, jud. Olt; constructia unei ferme de scroafe cu o capacitate de 5.200 scroafe in jud. Braila; renovarea si extinerea fermei de ingrasare din localitatea Vestem, Jud. Sibiu

In afara de aceste proiecte, compania holding din Danemarca analizeaza si oportunitatea intrarii pe o alta piata din Europa de Est, prin replicarea modelului de business din Romania.

Beneficiile asigurarii de credite comerciale:

Asigurarea de credite comerciale este un instrument de reducere a riscului de creditare.

Asigurarea de credite comerciale protejeaza cel mai de pret activ al companiei: creantele. Este protectia impotriva esecului clientilor de a onora plata facturilor rezultate din activitatea comerciala. Aceasta situatie poate fi cauzata de intrarea in insolventa a clientului Dvs sau de imposibilitatea acestuia de a plati facturile in termenul agreat. Asigurarea de credite comerciale permite companiilor de toate dimensiunile sa deruleze in siguranta activitati comerciale la nivel local sau international.