Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a vandut Asociatiei Salariatilor ICPE 62,12% din capitalul social al Institutului de Cercetari si Proiectari Electrotehnice Bucuresti (ICPE), pretul obtinut fiind de 6,78 milioane de lei, se arata intr-un comunicat al autoritatii. Asociatia Salariatilor ICPE Bucuresti a fost singurul ofertant admis la negocieri in urma analizei documentelor de precalificare.

Potrivit AVAS, cumparatorul si-a asumat un program de investitii tehnologice in valoare de 3,41 milioane de lei si o infuzie de capital de lucru de 705.000 dolari.

Pachetul de actiuni detinut de AVAS la Institutului de Cercetari si Proiectari Electrotehnice a fost lansat la privatizare la jumatatea lunii august, autoritatea primind trei oferte pentru cumpararea pachetului de actiuni detinut la ICPE.

Principala activitate a societatii, care are 395 de salariati, este cercetarea in domeniul stiintelor fizice si naturale. Ceilalti actionari ai societatii sunt SIF Muntenia cu 37,68%, restul actiunilor fiind detinute de o serie de persoane fizice.