Franta redescopera Romania, scrie revista L'Expansion din "Hexagon" intr-un material care se refera la vizita pe care presedintele Hollande a facut-o in tara noastra. Sunt citati cativa oficiali si analisti si se spune ca unele companii framceze care isi stabilisera operatiuni in China au dat de probleme acolo si se gandesc sa investeasca in Romania. Sunt enumerate si problemele mediului industrial, cum ar fi faptul ca specialistii buni pleaca peste hotare si multe companii care vor sa angajeze nu gasesc oameni.

Publicatia scrie ca Romania are de partea sa stabilitatea,, intr-o regiune turbulenta cu tari instabile precum Ucraina si Moldova sau state dominate de populism, precum Polonia sau Ungaria.

In Romania companiile franceze au investit direct intre 4 si 6 miliarde euro, existand 2.400 de societati comerciale franceze pe teritoriul nostru. Franta este al patrulea partener comercial al Romaniei, iar printre investitorii cunoscuti la nivel mondial se numara Renault si Airbus,

L'Expansion noteaza ca autoritatile romane au luat masuri pentru incurajararea investitiilor straine mai ales in zonele defavorizate, insa exista inca multe probleme. Multe companii straine nu gasesc oameni fiindca cei buni in meseriile lor au plecat in strainatate unde castiga mult mai bine. E vorba de diverse specializari, de la tehnicieni in robotica, pana la sudori, sefi de atelier si informaticieni.

O problema este reprezentata si de coruptie, mai ales in randul companiilor private care au multe contracte cu statul.