Oficialii Airbus Helicopters s-au intalnit cu 70 de companii locale interesate sa devina furnizori pentru grupul francez
Airbus Helicopters doreste sa creeze in Romania un lant de furnizori care sa livreze solutii si echipamente pentru Airbus Helicopters, a anuntat compania in timpul unei intalniri cu 70 de firme care a avut loc la sediul noii fabrici din Ghimbav.
La intalnirea cu Airbus Helicopters au participat, printre altele, companii precum Aerostar, Aeroteh, Romtehnica, IAR, Electromagnetica, Alro Slatina, IMSAT, Turbomecanica, Sonovision Romania, Siemens.
"Suntem pregatiti sa incepem productia de elicoptere H215 aici, la Brasov, de indata ce vom avea o comanda semnificativa care sa asigure fluxul minim de productie necesar rodajului industrial", a mai spus Serge Durand.
Airbus a inaugurat la jumatatea lui septembrie la Ghimbav o fabrica unde va fi produs "Duster-ul elicopterelor", un aparat ce poate opera intre -40 si +40 de grade Celsius, au spus sefii companiei, la evenimentul de inaugurare la care a participat si presedintele Frantei. Elicopterul care va fi produs din 2017 este gandit sa "zdruncine" dominatia elicopterelor rusesti in misiunile ONU. Aparatele rusesti, desi sunt mai ieftine la cumparare, devin extrem de scumpe in utilizare, spunea atunci cei de la Airbus. La Ghimbav investitiile totalizeaza 52 milioane euro la care se adauga cinci milioane euro ajutoare de stat.
Elicopterul H215 a fost produs incepand cu anul 2013 si in prezent sunt utilizate 13 aparate, in sase tari, realizandu-se 3.600 de ore de zbor. H215 a obtinut certificarea in septembrie 2013, iar in octombrie 2013 s-a facut prima livrare.
Elicopterul poate transporta 22 de pasageri si doi piloti, atinge viteza de 262 km/h, masa maxima la decolare este de 8.600 kg, iar autonomia cu rezervoarele standard este de 866 km (4 ore si 25 de minute). Rata de urcare este 8,2 m/s. Exista doua versiuni: lunga multiroll de 4.691 kg si utilitara scurta, de 4.549 kg.
Modelul multiroll H215 poate fi utilizat in misiuni de salvare, misiuni ale fortelor de politie, transport persoane, operatiuni de mentinere a pacii, dar si de stingere a incendiilor.

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"