Desi ecourile scandalului care a avut in prim plan smartphone-ul Note 7 nu s-au stins, Samsung se concentreaza deja asupra viitorului flagship. Samsung inca nu stie de ce a explodat Note 7, dar este fortata sa se gandeasca deja la urmatorul varf de gama. Acesta va fi Galaxy S8, telefon care, in mod traditional, este lansat in primavara, scrie news.ro.

Lee Kyeong-tae, vicepresedintele companiei coreene, a declarat pentru The Wall Street Journal ca Samsung lucreaza deja la S8 si ca acesta va avea un design nou, o camera foto mai buna si un serviciu bazat pe inteligenta artificiala.

Samsung a folosit acelasi design doi ani consecutivi, modele S6 si S7 aratand practic identic. Cum inainte de acestea a mers si trei ani fara nicio modificare, iar rivalul Apple foloseste de trei ani aceleasi linii de design este putin surprinzator faptul ca Samsung se grabeste sa schimbe designul. Ramane insa de vazut daca schimbarea de design promisa este una complexa, care va duce la un dispozitiv schimbat complet fata de generatia anterioara sau sunt doar mici retusuri, iar promisiunea vicepresedintelui Samsung este doar una menita sa mute atentia de la scandalul cu Note 7 la viitorul varf de gama al companiei.

Upgrade-ul camerei foto nu este nicio surpriza. Am fi fost surprinsi daca nu ar fi fost cazul, camera foto fiind una din zonele pe care toti producatorii incearca sa vina cu mici artificii care sa imbunatateasca mai mult sau mai putin artificial calitatea fotografiilor. Cat despre serviciul bazat pe inteligenta artificiala promis, acesta ar putea avea legatura cu una din recentele achizitii operate de producatorul coreean.

Acesta a cumparat chiar in octombrie anul acesta Viv, un asistent virtual dezvoltat creatorii Siri.

Achizitia facuta de Samsung a venit la putin timp dupa ce Google a lansat Google Assistant. Cei de la Samsung au realizat, probabil, ca le lipseste ceva ce atat Apple, cat si Google au: un asistent virtual. Ramane de vazut in masura va reusi Samsung sa dezvolte un produs care sa poata concura cu Siri si Google Assistant.