Compania aeriana irlandeza low-cost Ryanair a lansat miercuri o oferta ca urmare a victoriei lui Donald Trump la alegerile din SUA, punand in vanzare, "pana la miezul noptii, un milion de bilete de avion la pretul de 9,99 euro", relateaza agentia EFE, citata de Agerpres.

"Vom 'trumpfa' in fata oricarei oferte", a anuntat compania cu sediul la Dublin pe site-ul sau, unde a pus o imagine cu candidatul republican lansand un sarut.

Promotia va fi disponibila pentru internauti pana miercuri la ora 24:00 GMT (joi ora 2:00, ora Romaniei), a semnalat compania aeriana, lider in Europa in sectorul low cost.

Intr-un comunicat, Ryanair glumeste si in legatura cu fostul referendum privind iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, dupa care a lansat o oferta similara, si spune ca, "spre deosebire de Brexit" "acum, in sfarsit, am primit rezultatul corect al alegerilor din SUA".

"Surprinzatoare oferta! Viitorul poate nu este stralucitor, dar este portocaliu", au adaugat reprezentantii companiei in comunicat, facand referire la bronzul noului presedinte american ales.

Brexitul si devalorizarea lirei sterline au determinat Ryanair sa-si diminueze cu 5 % estimarile de crestere a profiturilor pentru actualul exercitiu financiar, care se incheie in martie.

Ca si in iunie, cand a avut loc referendumul britanic, dolarul si pietele financiare internationale au experimentat miercuri un soc dupa alegerea lui Trump, dar compania aeriana a decis sa profite de campania mediatica pentru a pune in vanzare, cu umor, o oferta de bilete ieftine.