Companii producatoare de inghetata, afaceri cu autoturisme usoare, componente pentru avioane sau fabrici de instrumente pentru control si navigatie sunt doar unele dintre companiile castigatoare din Moldova ce au fost premiate la Iasi, in cadrul proiectului "Campioni in Business", ajuns la a sasea editie.

Participanti la coferintaFoto: Relu Calota Photography

Conferinta regionala "Campioni in Business" Moldova a avut loc la Hotel International din Iasi si a reunit peste 100 de oameni de afaceri locali, reprezentanti ai mediului bancar, antreprenori, consultanti de business si analisti.

In deschiderea evenimentului au luat cuvantul Serban Roman (Vice-Presedinte, Enterprise Investors), Vlad Vitcu (Director Zonal Corporate, BCR), Mihai Anita (Partener, Lider servicii integrate pentru antreprenori si afaceri de familie, PwC Romania) si Irina Anghel-Enescu (Fondator si Presedinte Triple Helix).

De asemenea, participantii au dezbatut situatia mediului de afaceri la nivel local si national, precum si strategii de dezvoltare a Romaniei, impreuna cu Cristian Nacu (Senior Adviser, Enterprise Investors), Ionut Simion (Country Managing Partner, PwC Romania) si Radu Craciun (Presedinte-Director General, BCR Pensii).

La editia de anul acesta au fost premiate cele mai performante 12 companii din regiunea Moldova, cu cele spectaculoase cresteri fata de anul anterior. Trofeele au fost acordate de partenerii proiectului: Enterprise Investors, BCR, PwC Romania si Asociatia Triple Helix.

Criteriile in functie de care au fost premiate Campionii in Business din Moldova au urmarit evolutia cifrei de afaceri si a numarului de angajati, precum si contributia pe care companiile premiate o aduc mediului de afaceri local sau regional in care isi desfasoara activitatea.

Companiile premiate in cadrul evenimentului "Campioni in Business" din Moldova au fost impartite in patru categorii, in functie de cifra de afaceri si de rezultatele obtinute in ultimul an.

La categoria "Campioni in Business" cu cifra de afaceri mai mare de 15 milioane de euro au fost premiate urmatoarele companii:

  •  Betty Ice (Suceava), producator al brandului de inghetata cu acelasi nume
  • Elsaco Group (Botosani), cu afaceri in fabricarea de instrumente si dispozitive pentru masura, verificare, control si navigatie
  • Ava Star (Iasi), cu afaceri in domeniul prelucrarii produselor din carne

La categoria "Campioni in Business" cu cifra de afaceri intre 3 si 15 milioane de euro au fost acordate premii urmatoarelor companii:

  •   Casa Auto (Iasi), cu afaceri in comertul cu autoturisme usoare, de sub 3,5 tone
  •    Paco Prod Serv (Vrancea), cu afaceri in comertul cu amanuntul
  •   Balcanic C.P.P. (Vrancea), cu afaceri in domeniul fabricarii de ambalaje plastice

Premii pentru continuitate in derularea afacerilor de succes si a rezultatelor de business exceptionale au fost acordate dupa cum urmeaza:

  •     Aerostar (Bacau), cu afaceri in productia de componente pentru avioane
  •   Pandora Prod (Vrancea), cu afaceri in productia de textile
  •    Electric Plus (Bacau),
  •    Salbac (Bacau), activitati de procesare a produselor din carne
  •    Proinvest Group

Compania Cotnari, cu afaceri in productia de vinuri, a obtinut premiul special al Conferintei Regionale "Campioni in Business" Moldova 2016.

"Campioni in Business" este un program care descopera, promoveaza si premiaza cei mai dinamici antreprenori romani care creeaza si mentin locuri de munca, aduc valoare prin inovatie si contribuie in mod semnificativ la bugetele locale si de stat.

Pentru mai multe detalii despre program, puteti accesa website-ul www.campioniinbusiness.ro si pagina de Facebook.