Guvernul a aprobat un sprijin financiar in sectorul zootehnic

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 16 noiembrie 2016, 13:53 Economie | Companii


Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri o schema de ajutor de minimis in sectorul zootehnic prin care se acorda, la achizitionare, o suma de maxim 3.000 lei/cap vierus din rasa pura sau hibrid, maxim 1.100 lei/cap scrofita din rasa pura si maxim 600 lei/cap scrofita hibrida.

Valoarea totala a ajutoarelor de minimis care se acorda unui beneficiar nu poate depasi suma de 15.000 euro pe durata a trei exercitii financiare - in cursul exercitiului financiar actual si in cele doua exercitii financiare precedente.

Beneficiarii acestei scheme sunt intreprinderile din domeniul zootehnic care isi desfasoara activitatea in sectorul productiei primare.

Beneficiarii ajutorului se obliga, prin angajament scris, sa mentina in exploatatie animalele de reproductie din rase pure sau hibride achizitionate pe o durata de minimum 3 ani, incepand cu data la care sprijinul financiar a fost acordat.

Pentru obtinerea ajutorului de minimis, beneficiarii intocmesc cereri pe care le depun pana la data de 5 decembrie 2016 la directiile pentru agricultura judetene sau a municipiului Bucuresti pe a carui raza teritoriala se afla exploatatia inregistrata sau exploatatia cu cel mai mare numar de animale.

Sumele reprezentand ajutorul de minimis se platesc incepand cu data de 15 decembrie 2016.

Resursele financiare sunt de 13,5 milioane lei si se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate cu aceasta destinatie Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2016.

Daca in urma centralizarii solicitarilor transmise de Directiile pentru agricultura judetene sau a municipiului Bucuresti, dupa caz, sumele solicitate in cadrul schemei de ajutor de minimis depasesc valoarea alocata acestei scheme, Directia generala buget finante si fonduri europene din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale determina procentul de diminuare a acestora, care se aplica tuturor solicitantilor, pentru a nu se crea discriminari in randul beneficiarilor.

De asemenea, printr-o alta hotarare aprobata astazi, Guvernul a suplimentat cu 9,8 milioane lei, ajungand la suma totala de 33,8 milioane lei, valoarea schemei de ajutor de minimis pentru achizitionarea de berbeci/tapi de reproductie din rase specializate pentru productia de carne si lapte, aprobata prin HG nr. 638/2016.

Reamintim ca, in sedinta din 31 august 2016, Guvernul a aprobat instituirea unei scheme de ajutor de minimis in valoare totala de 24 de milioane de lei pentru producatorii agricoli de berbeci/tapi de reproductie din rase specializate.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

884 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by