Grupul american Microsoft vor sa ofere bonusuri directorilor si in functie de progresele realizate in imbunatatirea diversitatii sociale a echipelor pe care le conduc, scrie AFP.

Logo-ul MicrosoftFoto: Microsoft

Aceasta masura face parte din deciziile anuntate joi de grup pentru a imbunatati procentul de femei si de minoritati etnice in randul angajatilor sai.

Gwen Houston, directoarea grupului insarcinata de chestiuni legate de diversitate si incluziune, afirma ca vrea sa "lege compensatiile inaltilor responsabili de avansurile in termeni de diversitate in organizatiile respective", potrivit unui mesaj postat pe blogul oficial al grupului.

Aceasta masura se va adauga unor alte initiative, precum eforturile pentru a oferi oportunitati de cariera atragatoare pentru femei si minoritati, cursuri de formare pentru practici de angajare inclusive sau constientizarea prejudecatilor.

Un raport realizat de grup in 30 septembrie 2016 arata o reducere a procentului de femei in randul angajatului, in decurs de un an, de la 26,8% la 25,8%.

Gwen Houston explica acest lucru si prin restructurarea activitatilor legate de telefoane mobile si inchiderea unor uzine din strainatate, care angajau multe femei.

Lipsa de diversitate din sectorul IT american este obiectul unor dezbateri frecvente in ultimii ani. Rapoartele indica o supra-reprezentare a barbatilor albi, sau eventual asiatici, proveniti de la cele mai prestigioase universitati ale tarii.