Editia a sasea a proiectului "Campioni in Business" a ajuns la final, odata cu premierea celor mai performante companii din Muntenia, in cadrul Galei anuale Campioni in Business care a avut loc miercuri, 23 noiembrie, la Bucuresti. La evenimentul organizat de Enterprise Investors, BCR, PwC Romania si Asociatia Triple Helix, Radu Timis, fondatorul si presedintele grupului CrisTim, a fost desemnat Antreprenorul Anului 2016.

Campioni in BusinessFoto: Smile Media

Gala Campioni in Business 2016 a reunit peste 170 de oameni de afaceri din toata tara, reprezentanti ai mediului bancar, consultanti de business si analisti. Acestia au asistat la o dezbatere cu tema "Strategii de dezvoltare a Romaniei" cu Antreprenorii Anului, premiati in editiile anterioare ale proiectului - Doina Cepalis (Director General TE-ROX PROD), Teofil Muresan (Fondator si CEO ELECTROGRUP), Adrian Mihai (Partener fondator FAN COURIER), Raul Ciurtin (Fondator ALBALACT). Dezbaterea a fost moderata de Cristian Nacu, Senior Advisor al Enterprise Investors.

In deschiderea Galei Campioni in Business 2016 au luat cuvantul Irina Anghel-Enescu (Fondator si presedinte Triple Helix), Serban Roman (Vice-Presedinte, Enterprise Investors), Ionut Stanimir (Director de comunicare, BCR) si Ionut Simion (Country Managing Partner, PwC Romania), care au subliniat importanta unei comunitati a antreprenorilor romani.

"Proiectul Campioni in Business a demarat in urma cu sase ani, cand am inceput constructia unei comunitati de oameni exceptionali, adevarate modele de succes, pe care am dorit sa le facem cunoscute tuturor. Astazi, Campioni in Business reuneste cei mai ambitiosi antreprenori romani si afacerile pe care acestia le conduc cu multa viziune si ambitie", a declarat Irina Anghel-Enescu.

Serban Roman a subliniat faptul ca Enterprise Investors reuseste ca prin tranzactiile pe care le realizeaza sa aseze Romania pe harta tranzactiilor majore din intreaga lume. "Pentru Enterprise Investors, proiectul Campioni in Business inseamna descoperirea permanenta a companiilor antreprenoriale dinamice, in fiecare an. Am cunoscut in acesti sase ani antreprenori care s-au luptat pentru business-ul lor, oameni creativi, care nu s-au dat niciodata batuti. Toate aceste povesti ale campionilor in business imi demonstreaza ca afacerile romanesti se pot lupta pe piete globale, in mediul antreprenorial din Europa Centrala si de Est", a afirmat Serban Roman.

Ionut Stanimir, directorul de comunicare al BCR, a subliniat nevoia din ce in ce mai mare a Romaniei de a avea continuitate si coerenta, mai ales ca antreprenorii Romaniei sunt cei care invata institutiile bancare despre ce inseamna cu adevarat mediul de afaceri din Romania.

"Campionii in Business pe care ii premiem in fiecare an trebuie sa treaca printr-o analiza riguroasa si obiectiva care dureaza peste 30 de zile in fiecare an. Este o recunoastere independenta a activitatilor desfasurate de antreprenori, mai ales ca premiile sunt acordate de companii multinationale, exclusiv companiilor romanesti", a declarat Ionut Simion.

La Gala Campioni in Business au fost premiate opt companii din Muntenia, cu cifra de afaceri cumulata de peste 1,8 miliarde de lei si peste 2000 de angajati. Criteriile pe baza carora au fost acordate premiile tin de evolutia cifrei de afaceri, profitul brut inregistrat, performanta in afaceri si contributia adusa mediului de afaceri local sau regional in care isi desfasoara activitatea.

Companiile premiate au fost impartite in trei categorii, in functie de cifra de afaceri, performanta si contributii aduse comunitatii.

Astfel, la categoria companiilor cu cifra de afaceri intre 3 si 15 milioane de euro s-au remarcat companii din Bucuresti si Dolj care dezvolta produse si solutii in industria de software:

  • INTERGRAPH COMPUTER SERVICES (Bucuresti) cu afaceri  in realizarea soft-ului la comanda si o cifra de afaceri de 31.886.367 lei in 2015 (cu 224% mai mare fata de 2014);
  •  DATAWARE CONSULTING (Bucuresti), cu afaceri in realizarea soft-ului la comanda si o cifra de afaceri de 28.750.396 lei in 2015 (cu 239% mai mare fata de 2014);
  • SYNCRO SOFT  (Dolj), cu activitati de editare a altor produse software si o cifra de afaceri de 26.383.840 lei in 2015 (cu 28,31% mai mare fata de 2014).

La categoria companiilor cu cifra de afaceri mai mare de 15 milioane de euro, au fost premiate companii cu afaceri in domeniul transportului aerian de pasageri, in comertul cu ridicata al produselor din carne, si in domeniul lucrarilor de constructii:

  • BLUE AIR - AIRLINE MANAGEMENT SOLUTIONS (Bucuresti) cu afaceri in transportul aerian de pasageri si o cifra de afaceri de 902.307.103 lei in 2015 (cu 35,26% mai mare fata de 2014);
  • CRISTIM 2 PRODCOM (Bucuresti) cu afaceri in comertul cu ridicata al carnii si produselor din carne si o cifra de afaceri de 448.233.229 lei in 2015 (cu 29,10% mai mare fata de 2014);
  •   I R I G C  INTREPRINDEREA DE REPARATII SI INSTALATII GAZE SI CONSTRUCTII IMPEX (Bucuresti) cu afaceri in domeniul constructiilor si proiectelor utilitare pentru fluide si o cifra de afaceri de 94.136.002 lei in 2015 (cu 315,15% mai mare fata de 2014); ;

In cadrul Galei Campioni in Business au mai fost acordate doua premii speciale pentru viziune antreprenoriala si implicare in proiecte comunitare. Cele doua companii au fost premiate pentru profesionalism si implicare in viata comunitatii:

  • PROLEASING MOTORS, grup de companii, cu activitate in domeniul leasingului, vanzarii si reparatiei auto si o cifra de afaceri de 98 milioane lei in 2015.
  • F64 STUDIO, cel mai mare magazin de produse si accesorii foto-video din sud-estul Europei, cu o cifra de afaceri de 101 milioane de lei in 2015.

Proiectul "Campioni in Business" promoveaza si premiaza cele mai performante companii antreprenoriale romanesti, conduse de oameni de afaceri indrazneti si vizionari. Misiunea proiectului este de a sustine performanta in afaceri si de a crea o comunitate puternica a antreprenorilor romani.