Companiile Facebook, Microsoft, Twitter si YouTube au anuntat luni un parteneriat la nivel mondial pentru a facilita identificarea mai rapida a continutului cu caracter terorist din mesajele postate pe platformele lor si pentru a impiedica propagarea acestor mesaje, transmite agentia France Presse, care preia un anunt comun facut pe site-ul fiecareia dintre companiile in cauza, porivit Agerpres.

Scopul este de a constitui o baza de date comuna care sa contina "amprentele digitale" ale mesajelor, fotografiilor sau filmelor de recrutare si de propaganda retrase de pe platformele lor. "Facand schimb de informatii intre noi, vom putea folosi aceste amprente digitale pentru a identifica pe platformele noastre destinate publicului larg continut care ar putea fi catalogat drept terorist", se arata in mesaj. Niciun mesaj considerat drept suspect nu va fi retras sau blocat in mod automat, fiecarei companii revenindu-i misiunea de a evalua mesajele in cauza si de a lua deciziile independent.

In comunicat se mai arata ca baza de date comuna va incepe cu fotografiile si filmele "flagrante" si "cu continut extrem" care au fost retrase de pe platformele media. Initiativa survine dupa ce SUA, Comisia Europeana si mai multe guverne nationale au lansat tot mai multe apeluri ca retelele de socializare sa isi intensifice lupta impotriva propagandei jihadiste in mediul online.