Grupul francez de materiale de constructii St Gobain a anuntat ca achizitioneaza compania romaneasca Pietta Glass Working ce are activitati in prelucrarea sticlei pentru fațade de clădiri arhitecturale și fațade structurale, scrie Le Figaro.

PiettaFoto: Pietta Glass

Saint Gobain are patru companii in Romania, peste 1.000 de angajati si afaceri de 172 milioane euro (in 2015). Grupul produce sticla plana pentru constructii, transport si energie, dar si vata de sticla, gips-carton, conducte din fonta, mortare industriale, si produse de exterior.

Compania achizitionata, Pietta Glass Working, s-a infiintat in 2000 si va incheia anul curemt cu afaceri de 20 milioane euro.

Pietta are mai multe hale. In prima fabrica de productie sunt procesate sticla monolit pentru aparatura electrocasnica si sticla pentru industria auto. In a doua fabrica sunt prelucrate sticla arhitecturala, sticla pentru mobilier si sticla destinata sectorului constructiilor navale. In a treia fabrica este asamblata sticla destinata produsele frigorifice. Intr-o alta locatie sunt ansamblate fatadele pentru cladiri.