MedLife, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii medicale private din Romania, a reusit pana la termenul limita, de vineri, sa stranga din piata 230 milioane lei (50,9 milioane euro) de la investitorii privati pentru actionarii care vor sa iasa din companie, suma care face din listarea companiei operatiunea cu cel mai mare succes realizata vreodata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) de catre o firma privata, arata datele publicate luni de RTPR Allen & Overy, care a oferit consultanta la listare, potrivit news.ro.

Pachetul de actiuni care va fost pus la vanzare, dupa aprobarea prospectului de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), era detinut de fondurile V4C Eastern Europe Holding V Limited (V4C) si de International Finance Corporation (IFC).

Inainte de IPO, fondul de private equity V4C avea o participatie de 36,25% din Medlife, iar IFC - de12,75%.

"Suntem mandri ca am acordat consultanta bancilor cu privire la listarea MedLife in valoare de 230 de milioane de lei, care s-a desfasurat intr-un interval de timp record si care demonstreaza interesul pentru listarea societatilor romanesti in Bucuresti si in strainatate", a comentat Loredana Chitu, membru al echipei RTPR Allen & Overy care a acordat asistenta pentru listarea Medlife.

Familia Marcu va continua sa controleze afacerea, ramanand actionar majoritar cu 51% din actiunile companiei, in conditiile in care nu a vandut nicio actiune in cadrul IPO-ului.

De asemenea, IFC detine in continuare cel putin 5% din actiunile companiei la finalizarea ofertei. In schimb, V4C a iesit complet din actionariatul MedLife.

Actiunile MedLife urmeaza sa intre la tranzactionare saptamana aceasta.

La 30 septembrie 2016, grupul MedLife opera 36 de clinici, 8 spitale generaliste si specializate, 24 de laboratoare cu mai mult de 143 de puncte de colectare de analize medicale, 9 farmacii, 8 cabinete de stomatologie si servea peste jumatate de million de clienti in Romania.

MedLife, care concureaza pe o piata romaneasca a serviciilor medicale private cu retele precum Regina Maria, Medicover sau Sanador, beneficiaza de tendinta pacientilor cu venituri medii sau mari de a evita spitalele de stat din Romania, marcate de coruptie, servicii de calitate slaba si proasta administrare.

Ultima deficienta majora din sistemul medical de stat dezvaluita de presa, cea a infectiilor contactate de catre pacienti in spitalele de stat, au dat un nou impuls afacerilor retelelor private de sanatate.

Insa afacerile au inregistrat o crestere puternica si inainte de dezvaluirile presei.

MedLife a inrwegistrat afaceri de 361,5 milioane de lei (80,8 milioane de euro) in primele noua luni din acest an., aproape cat nivelul din intregul an 2015, de 391 milioane de lei (88 milioane de euro).