UPDATE Ce vrea sa cumpere Primaria lui Robert Negoita de 175 milioane de euro: Catel 3D cu os in gura, dinozaur mancand un hamburger, crocodil cu tobogan pe spate/Ce probleme majore ridica licitatia

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Vineri, 3 februarie 2017, 17:37 Economie | Companii


 documente
(03 Feb 2017) PDF, 821KB
(03 Feb 2017) PDF, 26KB
(06 Feb 2017) PDF, 160KB
'Catel 3D', in gura caruia 'va fi amplasat un os lung de 5,3 m lungime', de care sa fie prinse lateral cate un modul oscilant de leagan; 'dinosaur 3D' in pozitie sezut mancand un hamburger';  'crocodil 3D' pe spatele caruia va fi realizat prin sculptura un tobogan. Acestea sunt doar cateva exemple de figurine solicitate in documentatia unei licitatii demarate luna trecuta de Primaria Sectorului 3, condusa de Robert Negoita (PSD), care vrea sa semneze un acord cadru pe 4 ani, in valoare de peste 175 milioane de euro. Interesant este ca produsele cerute se regasesc pana la detaliu in oferta unei firme din Breaza.

 • UPDATE1 (20:20) Primaria condusa de Robert Negoita a anulat licitatia in urma articolului HotNews.ro. Motivul prezentat in SEAP: "Eroare materiala in estimarea cantitatilor maxime aferente acordului cadru"
 • UPDATE2 (23:10) Citeste aici cum explica Robert Negoita de ce a anulat o licitatie estimata initial la peste 175 milioane euro la cateva ore dupa ce HotNews.ro a semnalat posibile nereguli majore in legatura cu aceasta


Click pentru a deschide


Primaria Sectorului 3, condusa de Robert Negoita (PSD)
, a demarat in data de 28 ianuarie din acest an o licitatie deschisa (anunt de participare nr. 172782/28.01.2017) pentru achizitia de mobilier urban, contract in valoare estimata fara TVA de peste 782,8 milioane lei (peste 175 milioane de euro), potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achizitii (SEAP).  (vezi aici captura dupa anuntul de participare)

Mai exact, Primaria lui Negoita vrea sa incheie un acord cadru cu maxim 3 agenti economici pentru o perioada de 48 de luni, contractele subsecvente urmand a se atribui fara reluarea competitiei. Altfel spus, cine castiga acest acord cadru va furniza timp de 4 ani tot ce inseamna echipamente pentru terenuri de joaca, mobilier urban si echipamente de fitness in Sectorul 3 din Bucuresti.

In documentatia licitatiei (vezi documentul atasat), Primaria solicita in mod expres echipamente de joaca inedite, pe care le descrie in amanunt, la capatul descrierii specificand: "pentru toate specificatiile tehnice se va citi  'sau echivalent'".

Interesant este ca produsele in forma ceruta de Primaria lui Negoita se regasesc deja pana la detaliu in oferta unei firme din Breaza - Lavitex Prod SRL - dupa cum puteti vedea aici.

Redam mai jos 10 produse descrise in documentatia licitatiei si pozele unor produse care se regasesc pana la identificare in oferta firmei din Breaza:

1. Ansamblu complex de joaca 'catel' 3D


Click pentru a deschide


Descrierea din SEAP: Ansamblul de joaca contine:
- O figurina 'catel' de dimensiuni mari H=3M , L=4.5M din fibra de sticla confectionata cu forme apropiate de cele a unui catel real. Catelul va fi realizat in maniera 3D (tridimensional), cu forme si culoare cat mai naturale, ce dau impresia utilizatorilor ca au in fata un catel adevarat. Figurina va fi realizata prin sculptura /frezare 3D dintr-un material (bloc )care sa confere suport de rezistenta pentru stratul de fibra de sticla de grosime 5mm care va fi bine finisat , vopsit si pictat astfel incat figurina 'catel' sa semene cu unul real . Figurina 'catel' va fi realizata in pozitie de sezut cu capul si picioarele din fata ridicate astfel incat in gura catelului , va fi amplasat un os lung de 5.3 m lungime realizat deasemeni prin sculptura /frezare 3D cu armatura metalica rezistenta la interior,pt a putea fi prinse in stanga si in dreapta botului catelului cate un modul oscilant de leagan cu lanturi galvanizate si scaune din fibra de sticla cu protectie. Pe spatele figurinei - catel va fi realizat prin sculptura /frezare 3D un tobogan cu alunecare de la cap spre coada .

2. Ansamblu complex de joaca 'crocodil' 3D


Click pentru a deschide


Descrierea din SEAP: Ansamblul de joaca contine:
- O figurina crocodil cu gura cascata , de dimensiuni mari : L=12 M l=2.5m si H= 8m din fibra de sticla confectionata cu forme apropiate de cele a unui crocodil real. Crocodilul va fi realizat in maniera 3D (tridimensional), cu forme si culoare cat mai naturale, ce dau impresia utilizatorilor ca au in fata un crocodil adevarat. Figurina va fi realizata prin sculptura /frezare 3D dintr-un material (bloc )care sa confere suport de rezistenta pentru stratul de fibra de sticla de grosime 5mm care va fi bine finisat , vopsit si pictat astfel incat figurina crocodil sa semene cu un crocodil real . Figurina 'crocodil' va avea realizat pe spatele acesteia prin sclptura /frezare3D un tobogan care pleaca de la terminatia cozii de la inaltime de 4m si coboara pana la nivelul solului prin gura deschisa a acesteia.

3. Ansamblu complex de joaca 'dinozaur 3D; totem'


Click pentru a deschide


Descrierea din SEAP: Ansamblul de joaca contine:
- O figurina 'dinosaur' in pozitie sezut 'mancand un hamburger' confectionata cu forme apropiate de cele a unui dinosaur din fibra de sticla .Dimensiuni figurina :L=4.3m, l=1.8m H=3.6M . Dinozaurul va fi realizat in maniera 3D (tridimensional), cu forme si culoare cat mai naturale, ce dau impresia utilizatorilor ca au in fata un dinozaur adevarat. Figurina va fi realizata prin sculptura /frezare 3D dintr-un material (bloc) care sa confere suport de rezistenta pentru stratul de fibra de sticla de grosime 5mm care va fi bine finisat , vopsit si pictat astfel incat figurina 'dinosaur' sa dea impresia unui dinosaur . Pe spatele figurinei 'dinosaur' va fi realizat prin sculptura /frezare 3D un tobogan cu alunecare din interiorul dinozaurului spre coada . Deasemenea in burta dinozaurului va fi realizata prin frezare o platforma de stationare de pe care utilizatorul va avea acces la tobogan. Figurina va fi prevazuta si cu o scara metalica cu mana curenta care serveste la urcarea utilizatorilor pe platforma figurinei.

4. Ansamblu complex de joaca 'mamut' 3D:


Click pentru a deschide


Descrierea din SEAP: Ansamblul de joaca contine :
- O figurina 'mamut' din fibra de sticla de dimensiuni :L=3.6, l=1.5m H=2.55m confectionata in maniera 3D (tridimensional), cu forme si culoare cat mai naturale, ce dau impresia utilizatorilor ca au in fata un mamut adevarat. Figurina va fi realizata prin sculptura /frezare 3D dintr-un material (bloc )care sa confere suport de rezistenta pentru stratul de fibra de sticla de grosime 5mm care va fi bine finisat , vopsit si pictat astfel incat figurina 'mamut' sa semene cu unul real. Doua platforme prevazute cu cate un tobogan drept 3.5m din fibra de sticla cu inaltime de cadere de 1,65 m dispuse lateral (in stanga si in dreapta elefantului). un turnulet cu acoperis viu colorat dispus pe spatele mamutului , astfel incat acesta sa faca legatura intre cele doua platforme. Atat cele doua platforme cat si turnuletul vor fi prevazute cu podea metalica antiderapanta si gardut de protectie metalic. Urcarea in complexul de joaca va fi asigurata cu ajutorul a 2 scari metalice, cu mana curenta, amplasate pe cele doua platforme.

5. Ansamblu complex de joaca 'elefant 3D'


Click pentru a deschide


Descrierea din SEAP: Ansamblul de joaca contine:
- O figurina elefant din fibra de sticla confectionat in marime naturala cu forme apropiate de cele a unui elefant real. Dimensiuni figurina :L=3.6M,l=1.5,H=2.4M Elefantul va fi realizat in maniera 3D (tridimensional), cu forme si culoare cat mai naturale, ce dau impresia utilizatorilor ca au in fata un elefant adevarat. Figurina va fi realizata prin sculptura /frezare 3D dintr-un material (bloc )care sa confere suport de rezistenta pentru stratul de fibra de sticla de grosime 5mm care va fi bine finisat , vopsit si pictat astfel incat figurina elefant sa semene cu un elefant real . Figurina elefant va fi prevazuta la fiecare picior cu placuta metalica gaurita incastrata in `structura acestuia pentru a se putea prinde armaturile metalice de montare in fundatiile de beton.

6. Ansamblu complex de joaca 'camila 3D':


Click pentru a deschide


O figurina camila din fibra de sticla confectionata in marime naturala cu forme apropiate de cele a unei camile reala. Dimensiuni figurina L=3M, l=0.85m H=2M Camila va fi realizata in maniera 3D (tridimensionala), cu forme si culoare cat mai naturale, ce dau impresia utilizatorilor ca au in fata un camila adevarata. Figurina va fi realizata prin sculptura /frezare 3D dintr-un material (bloc )care sa confere suport de rezistenta pentru stratul de fibra de sticla de grosime 5mm care va fi bine finisat , vopsit si pictat astfel incat figurina camila sa semene cu o camila reala . Figurina 'camila' va fi prevazuta la fiecare picior cu placuta metalica gaurita incastrata in structura acesteia pentru a se putea prinde armaturile metalice de montare in fundatiile de beton. Un turn metalic confectionat din teava rotunda cu diametrul de 76mm cu acoperis din lemn in forma de arcada .Turnul va avea podet din tabla ambutisata cu proeminente semisferice antiderapante si garduturi cu mana curenta de inaltime 75 cm.

7. Ansamblu de joaca tematic 'pestisor 3D':


Click pentru a deschide


Descrierea din SEAP: Ansamblul de joaca contine :
- O figurina "pestisor pe un postament din pietre" din fibra de sticla. Figurina va fi realizata in maniera 3D (tridimensional), cu forme si culori cat mai naturale, ce dau impresia utilizatorilor ca au in fata un peste adevarat . Figurina va fi realizata prin sculptura /frezare 3D dintr-un material (bloc) care sa confere suport de rezistenta pentru stratul de fibra de sticla de grosime 5mm care va fi bine finisat , vopsit si pictat astfel incat figurina sa para cat mai reala. Pestele va fi frezat la interior sub forma unei platforme prin care se va face accesul la un tobogan sculptat cu iesire din interiorul pestelui prin gura acestuia .accesul pe platforma se va face cu ajutorul unei scari metalice cu trepte antiderapante.

8. Ansamblu de joaca tobogan 'broscuta -3D'


Click pentru a deschide


Descrierea din SEAP: Ansamblul de joaca contine :
- O figurina "broscuta testoasa catarata pe e o stanca" din fibra de sticla . Figurina va fi realizata in maniera 3D (tridimensional), cu forme si culori cat mai naturale, ce dau impresia utilizatorilor ca au in fata o broasca testoasa adevarata catarata pe o stanca . Figurina va fi realizata prin sculptura /frezare 3D dintr-un material (bloc )care sa confere suport de rezistenta pentru stratul de fibra de sticla de grosime 5mm care va fi bine finisat , vopsit si pictat astfel incat figurina sa para cat mai reala. Stanca pe care broscuta sta catarata va fi frezata la interior sub forma unei pestere cu scari si tobogan.

9. Ansamblu complex de joaca 'dinozaur 3D'Click pentru a deschide


Descrierea din SEAP: Ansamblul de joaca contine:
- O figurina "dinosaur" de dimensiuni L=4.3m, l=1.5m H=2.4M din fibra de sticla confectionata cu forme apropiate de cele a unui dinosaur. Dinozaurul va fi realizat in maniera 3D (tridimensional), cu forme si culoare cat mai naturale, ce dau impresia utilizatorilor ca au in fata un dinosaur adevarat. Figurina va fi realizata prin sculptura /frezare 3D dintr-un material (bloc )care sa confere suport de rezistenta pentru stratul de fibra de sticla de grosime 5mm care va fi bine finisat , vopsit si pictat astfel incat figurina 'dinosaur' sa dea impresia unui dinosaur. Pe spatele figurinei 'dinosaur' va fi realizat prin sculptura /frezare 3D un tobogan cu alunecare de la cap spre capatul cozii.

10. Decor de sarbatori cu Nasterea Mantuitorului


Click pentru a deschide


Descrierea din SEAP: Decorul contine:
"-7 statuiete din fibra de sticla (FECIOARA MARIA CU PRUNCUL, IOSIF, 3 MAGI, MAGARUSUL SI OITELE ) .Statuietele vor fi realizate in maniera 3D (tridimensional), cu forme si culori cat mai naturale, ce dau impresia utilizatorilor ca au in fata figuri adevarate. Statuietele vor fi realizate prin sculptura /frezare 3D dintr-un material (bloc )care sa confere suport de rezistenta pentru stratul de fibra de sticla de grosime 5mm care va fi bine finisat, vopsit si pictat astfel incat sa se poata obtine decorul droit.

Chiar daca Primaria Sectorului 3 specifica sub fiecare descriere a acestor produse ca "pentru toate specificatiile tehnice se va citi 'sau echivalent'", faptul ca o firma vinde deja exact astfel de produse reprezinta un avantaj considerabil.

 • Ce actionari si afaceri are Lavitex Prod: Contracte cu SRI si Ministerul Apararii Nationale

Firma Lavitex Prod SRL, cu sediul in Breaza, judetul Prahova, este detinuta de Valeriu Chivu - 5% din capitalul social - si sotia acestuia Lilea Chivu (fosta Ungureanu) - cu 95% din capitalul social, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Potrivit Observator de Ilfov, "societatea Lavitex Prod a derulat, in ultimii ani, peste 1.100 de contracte cu institutii de stat, majoritatea cu atribuire directa (doar 25 dintre ele fiind castigate in urma unor licitatii), in valoare totala de peste 2,3 milioane de euro. Pe lista de clienti care au acordat contracte prin atribuire directa firmei  ¬ care se ocupa cu amenajarea de spatii verzi si confectionarea de jucarii, mobilier stradal si de birouri, scene, pubele si cosuri de gunoi sau cabine de vot   se regasesc Serviciul Roman de Informatii, unitati ale Ministerului Apararii Nationale, dar si primarii conduse de edili condamnati sau anchetati pentru coruptie (Primaria Buzau, in mandatul lui Constantin Boscodeala, condamnat la 5 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu; Primaria Onesti, in mandatul lui Laurentiu Neghina, condamnat pentru mita la bacalaureat, iar lista ar putea continua)".

HotNews.ro a transmis vineri catre Primaria Sectorului 3 un e-mail cu urmatoarele intrebari:

 • 1. Cum ati ajuns sa puneti astfel de specificatii inedite in Caietul de sarcini?
 • 2. Cum se explica faptul ca exact figurinele vandute deja de Lavitex Prod SRL, cu aceleasi specificatii, se regasesc in Caietul de sarcini al licitatiei Primariei Sector 3?
 • 3. Nu considerati ca introducand astfel de specificatii restrictive veti inchide practic aceasta piata a mobilierului urban si echipamentelor de joaca pentru urmatorii 4 ani de la atribuire?

Raspunsul primit automat prin e-mail din partea Primariei a fost:
 • "Urmarea solicitarii dumneavoastra,  formulata in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, dorim sa va comunicam ca aceasta a fost inregistrata la Primaria Sectorului 3 cu numarul 8451, in data de 03.02.2017 si a fost transmisa catre structurile vizate".

Vom reveni cu raspunsuri imediat ce le vom primi.

Dincolo de cerintele tehnice ale produselor solicitate, Primaria Sectorului 3 impune si conditii obligatorii referitoare la capacitatea economica si financiara a posibililor operatori interesati de licitatie. Astfel, se solicita ca: "media cifrei de afaceri globale din ultimii 3 (trei) ani, respectiv: 2013, 2014 si 2015, sa fie cel putin egala cu 29.000.000,00 lei fara TVA".

Ar intruni firma Lavitex Prod SRL conditiile financiare solicitate de Primaria lui Negoita? Da. Cifra de afaceri cumulata pentru anii 2013, 2014 si 2015 depaseste 117,6 milioane lei, rezultand o medie de peste 39,2 milioane lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finante.

Potrivit anuntului de participare, termenul de depunere a ofertelor este 7 martie 2017 iar data limita de evaluarea a ofertelor depuse este 29 decembrie 2017.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

30873 vizualizari

 • +19 (19 voturi)    
  Mai, astia-s nebuni??? (Vineri, 3 februarie 2017, 17:47)

  UnOarecare [utilizator]

  MILIOANE de euro pe kitchurile alea???????????
  • +9 (9 voturi)    
   AFI (Vineri, 3 februarie 2017, 18:49)

   semperfidelis [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

   AFI Cotroceni parca vindea 3 turnuri de birouri cu 100 mil euro...

   1 mil euro scurs intr-un buzunar PSD pare nimic.
   • +6 (6 voturi)    
    buna comparatie (Vineri, 3 februarie 2017, 20:11)

    leinad79 [utilizator] i-a raspuns lui semperfidelis

    164 milioane, insa comparatia e relevanta
    • +3 (3 voturi)    
     Dar unde naiba sunt pesedistii (Vineri, 3 februarie 2017, 22:55)

     MasP [anonim] i-a raspuns lui leinad79

     care il laudau pe Dragnea si pe aghiotantul sau pentru masurile extraordinare luate pentru popor. Era plin de comentariile lor acum o luna. Nu mai zic nimic cand astiai trag cu tunul in tara. Stati putin sa vedeti ce o sa se intample din toamna cand s-or termina banii aruncati din avion pentru ca Dragnea sa poata sa scape de parnaie. O sa ne coste cam scump libertatea unui singur om, un mizilic de vreo 2 miliarde de euro imprumutati de la "prietenul" lor, Soros, oculta mondiala , nu de alta dar ca sa plateasca pensiile si salariile acelora care-l injura pe Soros. Or sa se duca cu caciula in mana la Soros sa le dea imprumut sa plateasca pensii si salarii. Asa e atunci cand pui primar d-astia care cumpara catei cu os in gura la pret de 175 milioane pe care-i gasesti la pret de 100 Euro pe alibaba.com.
     • 0 (0 voturi)    
      Comment sters de user (Duminică, 5 februarie 2017, 12:14)

      GrinDragneanu [anonim] i-a raspuns lui MasP

  • +2 (2 voturi)    
   da.. (Vineri, 3 februarie 2017, 22:09)

   hot news [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

   175 !!!!!
  • +2 (2 voturi)    
   S-a spart conducta de bani !! (Vineri, 3 februarie 2017, 22:19)

   ana-pat [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

   DACA suma e reala oare ce ne mai asteapta ?? Daca suma este totusi reala nu sunt nebuni ! Sunt hoti !
  • +2 (2 voturi)    
   Power to the people (Vineri, 3 februarie 2017, 22:47)

   MasP [anonim] i-a raspuns lui UnOarecare

   Primaria sectorului 3 a anulat licitatia in urma articolului hotnews.
 • +4 (4 voturi)    
  link ? (Vineri, 3 februarie 2017, 17:53)

  Zauan [anonim]

  Se poate adauga si un link catre licitatie ?
 • +15 (17 voturi)    
  A inceput (Vineri, 3 februarie 2017, 18:08)

  deville2010 [utilizator]

  JAFUL ! Tineti-va bine !
 • +13 (13 voturi)    
  ce om.... (Vineri, 3 februarie 2017, 18:16)

  sorvas [utilizator]

  de ce nu baga ma banii in scoli...dotarea laboratoarelor....cursuri, activitati.....sala sport etc....daca tot vor sa investeasca in copii...formarea lor, orice altceva!

  Ah, probabil pt ca statul te vrea prost. Investitiile astea nu se justifica in niciun fel....
 • +19 (19 voturi)    
  Valoarea e mai mare decat presupusa amenda CEDO! (Vineri, 3 februarie 2017, 18:22)

  abisala [utilizator]

  Astia plang dupa 80 de mil, cat ar trebui sa plateasca despagubiri de la CEDO (presupuse), si dau 174 milioane euro pe jucarii pentru parculete!!! PSD-istii care plang de mila detinutilor ce zic???
  • +2 (2 voturi)    
   perfecta observatie ! (Vineri, 3 februarie 2017, 22:46)

   silviu_dumitrescu [utilizator] i-a raspuns lui abisala

   nici nu trebuie sa se inchida licitatia - vorbim de stadiul de intentie (ca si amenda CEDO este tot o fictiune...)
 • +12 (12 voturi)    
  Mda (Vineri, 3 februarie 2017, 18:30)

  Orpheus [utilizator]

  Nici macar sa fure cum trebuie nu sunt in stare astia...
 • +14 (14 voturi)    
  ! (Vineri, 3 februarie 2017, 18:33)

  tudorr [utilizator]

  Va mai mirati ca nu avem autostrazi? :))) Bravo votantilor psd care ar primit 50-100 de ron la ajutoarele sociale/pensii/salariile de la stat, in general oameni care vad ca stiti sa numarati doar pana la 10! Stiti sa numarati pana la 175 milioane de euro?
  • +2 (2 voturi)    
   "BRAVO" si pt cei ce NU au iesit la vot !! (Vineri, 3 februarie 2017, 22:26)

   ana-pat [utilizator] i-a raspuns lui tudorr

   Si un sincer "BRAVO" opozitiei care au avut o campanie electorala de tot risul !! Mie teama ca nu mai avem scapare ....
   • +1 (1 vot)    
    ! (Sâmbătă, 4 februarie 2017, 0:04)

    tudorr [utilizator] i-a raspuns lui ana-pat

    Praf si aia!
 • +5 (5 voturi)    
  Request for Proposals (plural!) (Vineri, 3 februarie 2017, 18:34)

  MitchGusat [anonim]

  Precum OUG-ul ce-a trezit tara, EU si NATO sa se opuna bananizarii Romaniei, nu cumva acelasi PSD a scris aci defel subtil un RFP (Request for Proposals) cu dedicatie..?
 • +6 (6 voturi)    
  Poftiti la jaf! (Vineri, 3 februarie 2017, 18:43)

  alegzandru [utilizator]

  Au dat ordonanta semnalata de Tapalaga in 25 Ianuarie, pe 28 au si inceput jaful. Pe 31 sperau sa vina si ordonanta "a grava", care ii dezincrimina si ii poftea la portii mai mari de avutie publica.

  In strada!
 • +6 (6 voturi)    
  Îs foarte curios cu privire la răspunsul primăriei (Vineri, 3 februarie 2017, 18:45)

  anton_carpati [utilizator]

  Mai ales dacă vor menţine bluff-ul. Realitatea şi satira au devenit una şi aceeaşi.
 • +5 (5 voturi)    
  e ok (Vineri, 3 februarie 2017, 18:48)

  jeanvaljeanro [utilizator]

  e peste 200000 ron :))
 • +7 (7 voturi)    
  dupa chipul si asemanarea (Vineri, 3 februarie 2017, 19:00)

  Dedalus [utilizator]

  Sectorul 3 este plin de constructii ridicate pe foste spatii verzi, de pietricele lipite cu prenadez ca sa nu mai creasca iarba si alte porkarii de acest tip.

  Asemenea "figurine" sunt intr-adevat expresia unui prost gust desavarsit.

  Prostul gust al acestora reflecta nu doar un doctorat luat "ca toata lumea" (inutil sa spun ca a si recunoscut ca l-a plagiat) ci si serioase carente in educatia primarului.

  Nu doar ca sunt platite cu asemenea sume astronomice, dar monstruozitatile acestea sunt de o oribilitate fara de margini.

  Mai bine ar fi luat niste simple elemente metalice, ar fi costat de mii de ori mai putin.

  Dar sa stiti un lucru: ele sunt pe placul alegatorilor lui Negoita, asta le place, asa ceva. Si la locale cei care puteau sa aleaga pe cineva cu macar un dram de cultura au stat acasa.

  Sa mai stea si la alegerile viitoare. Poate cumpara negoita cu 1.000.000 "fresce" cu "Rapirea din Serai" (pentru a ilustra maneaua respective).

  ====

  Eu as vrea sa intreb- si poate ca HN preia aceasta intrebare - ce spune Ordinul Arhitectilor si ce parere are Arhitectul sef al orasului Bucuresti despite asemenea "opera de arta"?
 • +8 (8 voturi)    
  echivalent (Vineri, 3 februarie 2017, 19:01)

  Dedalus [utilizator]

  O intrebare pentru primarie:

  O pisica cu un peste in bot e echivalenta cu un caine cu un os in gura?

  Dar figura primarului cu un batz in gura este echivalenta?
 • +8 (8 voturi)    
  intrebari (Vineri, 3 februarie 2017, 19:05)

  Dedalus [utilizator]

  Solicitare de clarificari:

  1) Cate oitze trebuie? 2 oi sunt destule?

  2) Se accepta si berbec in loc de oaie?

  3) Fecioara Maria cu Pruncul - se accepta si Pruncul in leagan, sau trebuie sa fie Pruncul in brate?

  4) O firma care nu e din Breaza poate participa?

  5) Cand preconizati ca se incheie anceta DNA cu privire la aceasta licitatie? /
  • +5 (5 voturi)    
   altă întrebare :) (Vineri, 3 februarie 2017, 20:10)

   capitan [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

   .
 • +3 (3 voturi)    
  scaderea vaoorii propiietatilor (Vineri, 3 februarie 2017, 19:08)

  Dedalus [utilizator]

  In registru serios, caracaterisicile prezentate NU se incadreaza in cele acceptate pentru un contract-cadru.

  Acesta NU este un contract cadru, a fost fortata incadrarea in asa ceva.

  HN- consultati un jurist, va va explica.

  ===

  Iar idea de a umple sectorul 3 cu "dinozauri mancand un hamburger" va duce fara indoiala la scaderea valorii proprietatilor in acest sector, ceea ce va afecta dezvoltatorii imobiliari.
 • +4 (4 voturi)    
  Prostul de Negoita... (Vineri, 3 februarie 2017, 19:12)

  FCX [utilizator]

  Sper ca-si da seama ca la banii ce vrea sa-i dea pe porcarii, ar putea sa-si cumpere un Boeing 767:). https://en.wikipedia.org/wiki/Boeing_767
  • +1 (1 vot)    
   sau un Trump Tower (Vineri, 3 februarie 2017, 20:42)

   revo [utilizator] i-a raspuns lui FCX

   .
 • +9 (9 voturi)    
  portrete de partid (Vineri, 3 februarie 2017, 20:09)

  capitan [utilizator]

  Ăștia vor să împânzească orașul cu portrete de partid:
  Catel, dinosaur, crocodil.
 • +6 (6 voturi)    
  Verificati... (Vineri, 3 februarie 2017, 20:10)

  Stef_and [utilizator]

  Preturile pe Alibaba... garantat sunt chinezarii, care costa cateva sute de euro bucata.
 • +4 (4 voturi)    
  175 de milioane de euro? (Vineri, 3 februarie 2017, 20:38)

  revo [utilizator]

  Pe jucarii?
  A terminat anveloparile? A rezolvat criza locurilor in scolile din cartier? A reparat infrastructura care-i cade in sarcina? Dar locurile de parcare?
 • 0 (0 voturi)    
  ! (Sâmbătă, 4 februarie 2017, 0:18)

  tudorr [utilizator]

  Mai bine dati banii sa termine catedrala neamului ca m-am plictisit sa merg la Therme!
 • 0 (0 voturi)    
  Stirea e veche... (Sâmbătă, 4 februarie 2017, 0:41)

  Sthelian [utilizator]

  ... de doua zile.
  A fost spusa si dezbatuta in direct la tv.
  E bine ca se propaga, dar...
  Ar fi corect sa se spuna si sursa.
  A, nu, am uitat. E numai 4% ca la Madam DNA si nu se pune...
  Cam asta e cu deontologia.
  Si apropos!
  De vreo doua zile parte cu bloguri (interesante) a cam disparut...
  De ce oare?
 • +2 (2 voturi)    
  sidex vandut pe 25 milioane dolari (Sâmbătă, 4 februarie 2017, 2:33)

  DanielMit [utilizator]

  nastase a vandut Sidex cu 25 milioane dolari si voi dati pe cateva rahaturi din plastic fibra 175 milioane?
  • 0 (0 voturi)    
   pai cat polua Sidex ?? (Miercuri, 8 februarie 2017, 1:04)

   silviu_dumitrescu [utilizator] i-a raspuns lui DanielMit

   cum ar fi un Sidex in mijlocul S3 ?

   gandeste-te: un dinozaur face lunar cateva gramajoare de fibra de sticla, plastic si rugina ... un Sidex produce milioane de tone CO2 ... deci care e mai ecologic ?

   d'aia si pretul difera !!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by