Vanzarile sistemului de operare Windows Vista au atins cifra de 100 de milioane de dolari inaintea sarbatorilor de iarna din 2007, datorita numarului mare de persoane care au cumparat calculatoare personale, transmite Reuters. Anuntul a fost facut duminica de presedintele Microsoft, Bill Gates, la salonul Consumer Electronics Show din Las Vegas.

Intr-o intalnire cu presa inaintea discursului lui Gates, reprezentantii companiei au precizat ca inca nu au contabilizat vanzarile de sarbatori ale sistemului de operare Vista, fara a preciza insa data exacta cand a fost depasit pragul de 100 de milioane de dolari.

Sezonul de cumparaturi de la sfarsitul anului este, in mod traditional, unul bun pentru vanzarile de calculatoare personale.

Vanzarile noului sistem de operare Windows au crescut constant de la lansarea de anul trecut. La finele lunii septembrie, gigantul american vanduse 88 de milioane de licente Vista, dupa ce depasise pragul de 60 de milioane la sfarsitul lunii iunie.

Primul upgrade major pentru Vista, numit Service Pack 1 (SP1), va fi lansat de Microsoft in primul trimestru al acestui an. Clientii corporativi asteapta de obicei lansarea primului Service Pack pentru a achizitiona un nou sistem de operare.