Ministerul Turismului a anuntat marti ca a retras licenta de functionare pentru agentia Funtrip World care este in centrul unui scandal fiindca a pagubit zeci de clienti care platisera chiar si peste 1500 de euro pentru excursii in tari exotice. Ministerul mai spune ca a primit 31 de sesizari de la turisti, insa numarul celor afectati este mult mai mare din moment ce asiguratorul Omniasig a spus ca 88 de oameni au depus documentele pentru despagubire.

-Foto: Hotnews

Ce a comunicat marti ministerul Turismului

Reprezentantii Directiei Generale Autorizare si Control Turism din cadrul Ministerului Turismului au efectuat in data de 01.02.2017 un control la sediul Agentiei de turism Funtrip.World, in strada Maiorului, nr.16, sector 2, Bucuresti.

La controlul efectuat, s-a constatat ca agentia de turism nu mai functioneaza la sediul pentru care s-a emis licenta de turism, drept urmare a fost intocmita Nota de constatare nr.1565/01.02.2017. Dupa 15 zile de la data primirii notificarii prin scrisoare recomandata, licenta de turism se retrage din oficiu. Notificarea a fost transmisa catre S.C. Funtrip S.R.L in data de 03.02.2017. Mentionam, de asemenea, ca termenul de 15 zile amintit curge de la data de livrare a postei (ex: livrat, destinatar negasit la adresa, refuz primire etc.), care, in acest caz a fost 6 februarie a.c.

Pana in prezent au fost primite la Ministerul Turismului un numar de 31 sesizari din partea turistilor cu privire la neprestarea serviciilor turistice de catre agentie.