Ford Motor a anuntat, marti, ca intentioneaza sa investeasca 500 milioane dolari in India, pentru a-si dubla capacitatea de productie din aceasta tara pana in anul 2010, potrivit Reuters. In urmatorii doi ani, compania americana vrea sa produca o masina de mici dimensiuni si sa deschida o fabrica pentru productia de motoare, care se va adauga fabricii de autovehicule detinute in prezent de Ford, langa Chennai in sudul Indiei.

Ford, care a desemnat, saptamana trecuta, compania Tata Motors, cel mai mare producator de autovehicule din India, drept principalul candidat pentru preluarea marcilor de lux Jaguar si Land Rover, intententioneaza sa-si dubleze capacitatea de productie de autovehicule din India pana la 200.000 de unitati pe an pana in 2010.

John Parker, vicepresedintele executiv al Ford pentru Asia-Pacific si Africa, a precizat ca noua masina nu va concura pe piata indiana, pe segmentul de autovehicule cu pretul cel mai scazut, precum noua masina a celor de la Tata al carui pret este de 2500 dolari.

Noul model Ford va costa circa 300.000-400.000 rupee (peste 7600 dolari). Pana in 2010, vanzarile anuale de vehicule de pasageri din India sunt estimate sa se dubleze pana la circa doua milioane de unitati.