Consiliul Concurentei a declansat o investigatie pe piata serviciilor conexe activitatii de distributie a gazelor naturale, se arata intr-un comunicat al institutiei. Investigatia se refera la o posibila intelegere anticoncurentiala intre SC Megaconstruct SRL, SC Mega Conect SRL si SC Instalatii Montaj Tehnologic SRL pentru stabilirea tarifelor de executie a instalatiilor de utilizare a gazelor naturale si impartirea clientilor.

De asemenea, Consiliul Concurentei suspecteaza un posibil abuz de pozitie dominanta al SC Megaconstruct SRL prin conditionarea distributiei de gaze naturale de realizarea instalatiilor de utilizare a acestora.

In cadrul investigatiei, au fost efectuate inspectii inopinate la sediile si punctele de lucru ale companiilor SC Megaconstruct SRL, SC Mega Conect SRL si SC Instalatii Montaj Tehnologic SRL.

Inspectiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucuresti si sunt justificate de necesitatea obtinerii tuturor informatiilor si documentelor necesare clarificarii posibilelor practici anticoncurentiale analizate.

Documentele ridicate in cadrul inspectiilor se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei. Inspectiile inopinate constituie o etapa preliminara a investigatiei, iar efectuarea lor nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului Concurentei in ceea ce priveste existenta unei incalcari a Legii concurentei.