Compania americana PepsiCo a decis sa achizitioneze cel mai mare producator bulgar de alune si seminte, transmite Novinite.com.

Intr-un comunicat difuzat de gigantul american, oficialii PepsiCo sustin ca achizitionarea firmei Penelopa este "consecventa cu obiectivul nostru global privind interesele crescande ale consumatorilor in sanatate".

Penelopa a fost creata in urma cu 10 ani de catre un om de afaceri bulgar, Yanko Lolov.

Compania este specializata in vanzarea de alune, seminte de floarea soarelui si alte snacks-uri, lucru realizat printr-un sistem propriu de distributie existent pe teritoriul Bulgariei.

Compania detine o companie la Sliven, unde lucreaza aproape 200 de oameni.

Potrivit declaratiilor facute de Michael White, presedintele executiv al PepsiCo International, Penelopa este "o companie de succes care va creste in mod semnificativ prezenta noastra in Bulgaria, o piata de consum care se bucura de o crestere economica puternica, intinsa in intreaga regiune balcanica".

Termenii intelegerii nu au fost dat publicitatii.

Novinite.com precizeaza ca marcile de snacks-uri ale companiei PepsiCo, precum Lay's, Ruffles, Cheetos si Doritos, sunt importate in Bulgaria din Romania, Grecia si Turcia.

Pe piata bulgara, exista de asemenea o varietate de bauturi comercializate de PepsiCo, incluzand Pepsi, Pepsi Light, Pepsi Twist, Pepsi X sau 7UP.