Angajatii multor companii de stat vor beneficia de prime de Paste, care pot ajunge la 3.500 de lei de salariat, chiar daca unele sunt pe pierdere, in timp ce firme care au inregistrat profit in ultimul an fiscal au ales sa nu acorde angajatilor aceste bonusuri, potrivit datelor centralizate de News.ro.

Angajatii companiei care administreaza cel mai mare aeroport din Romania, Henri Coanda, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB), ar urma sa primeasca fiecare o prima de Paste de circa 3.500 de lei brut, potrivit unor surse avizate, consultate de News.ro.

Potrivit informatiilor oficiale trimise de companie, toti angajatii vor primi o prima egala.

"Salariatii Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti primesc in anul 2017 o prima de Paste, acordata conform Contractului Colectiv de Munca, sub forma unei sume fixe egale pentru toti angajatii", se arata in raspunsul trimis la solicitarea News.ro.

La Complexul Energetic Oltenia (CEO), companie aflata de mai multi ani pe pierderi si cu mari dificultati financiare, se vor acorda bonusurile si beneficiile prevazute pentru salariati conform contractului colectiv de munca (CCM) si contractului individual de munca (CIM), potrivit Ministerului Energiei.

Recent, conducerea companiei a acceptat majorarea primelor de Paste la 1.000 de lei pentru fiecare salariat, de la 700 lei in anii precedenti, au precizat, pentru News.ro, surse aproapiate companiei.

CEO a avut in 2015 pierderi de 960,85 milioane lei (213,5 milioane euro) si inregistra, la finalul acelui an, datorii totale de 2,7 miliarde lei (610 milioane euro), potrivit raportului trimis la Ministerul Finantelor.