Unul dintre cele mai mari grupuri de tipografii germane, EuroDruckService GmbH, si-a anuntat intentia de a patrunde pe piata romaneasca.

Intr-un comunicat remis redactiei Hotnews.ro, grupul german afirma ca primul pas in planul de dezvoltare este constructia unei uzine tipografice langa Brasov, care isi va incepe productia in toamna anului 2008.

Firma germana urmareste astfel sa-si consolideze pozitia din Europa Centrala si de Est ca lider in furnizarea de materiale tiparite pentru trusturi de presa si lanturi de retail.

Prin constructia unei uzine tipografice in Romania, EDS vine in intampinarea unei cereri si unor exigente tot mai crescute in domeniu la nivel national.

Uzina va fi construita langa Brasov, productia urmand sa inceapa in toamna acesti an.

EuroDruckService a precizat ca, printre altele, a fost deja comandata la MAN, in decembrie 2007, prima masina de tipar heat-set offset rotativa care urmeaza a fi instalata in noua locatie.

Christian Senff, CEO al EDS si-a exprimat increderea in noul plan de extindere a companiei: “Romania se potriveste foarte bine strategiei noastre, atat din punct de vedere geografic, cat si tehnologic – noi evoluam impreuna cu clientii nostri”.

EDS detine mai multe uzine tipografice (tipar offset rotativ si plan) in Austria, Germania, Ungaria, Polonia si Republica Ceha, avand peste 1,700 de angajati.