Robotii, automatizarea sau Internet of Things nu sunt singurele efecte ale tehnologiei asupra industriei de prelucrare si productie

Servetelele pentru curatare Tork exelCLEANFoto: Smile Media

”Pastrati curatenia la locul de munca” e un indemn binecunoscut, care probabil a aparut odata cu primele intreprinderi ale epocii industriale. E totodata unul ce a devenit cu atat mai important cu cat tehnologia si dispozitivele folosite in ziua de azi sunt tot mai complexe si interconectate.

Pentru a se mentine competitive, companiile implicate in diverse domenii ale industriei de prelucrare si productie investesc mult in proiecte de dezvoltare - de la automatizare si tehnologie robotica pana la implementari IoT (Internet of Things). Insa chiar si atunci cand tehnologia transforma radical procesele si performanta unei linii de productie nu trebuie ignorate nici activitatile de baza.

Intreruperea activitatii din cauza unui accident sau scaderea performantei rezultate din lipsa unei igiene corespunzatoare sunt factori invizibili care afecteaza in mod semnificativ performanta companiei. Posibilitati de reducere de costuri si imbunatatire a performantelor pot fi gasite, deci, si intr-un loc poate surprinzator si anume in domeniul curateniei.

Intretinerea masinilor nu consta doar in pastrarea curata a echipamentelor de lucru, ci si in mentinerea sanatatii angajatilor. Echipamentele bine intretinute si pregatite pentru activitatea zilnica, respectiv procesele de lucru bine gandite sunt esentiale pentru o productie eficienta, in conditii de siguranta si pentru reducerea accidentelor la locul de munca si a timpului de inactivitate, crescand astfel productivitatea si performanta intregii companii.

V-ati gandit vreodata cat de multe depind de materialele folosite pentru curatarea utilajelor, respectiv de transportul, depozitarea si pozitionarea acestora?

Pentru curatarea echipamentelor, indepartarea grasimilor, uleiurilor si a altor contaminanti, majoritatea intreprinderilor europene utilizeaza inca textile. Prin natura lor, capacitatea de absorbtie, puritatea si calitatea textilelor nu este constanta, iar depozitarea si curatarea acestora mult mai dificila.

Prin trecerea de la textilele traditionale la servetelele pentru curatare, puteti economisi timp si costuri. Servetelele pentru curatare Tork exelCLEAN, cu o capacitate mare de absorbtie, rezistenta, utilizare usoara si forma compacta, asigura protectia sanatatii angajatilor si reduc efortul acestora, in plus, deoarece permit utilizarea minima a solventilor si pot fi transportate mai usor, contribuie la atenuarea efectului asupra mediului. Servetelele de curatare de inalta performanta reduc astfel, per total, impactul procesului de curatare asupra activitatii companiei.

Se poate reduce timpul petrecut cu intretinerea si curatarea echipamentelor chiar si cu 35%

Pot fi utilizati chiar si cu 40% mai putini solventi in comparatie cu utilizarea textilelor

Poate sa scada chiar si cu 31% cantitatea de energie investita de catre personalul de curatenie in comparatie cu utilizarea textilelor

Este necesar un spatiu de stocare mai mic cu 25% datorita ambalajului compact.

  • Structura materialului servetelelor pentru curatare de inalta performanta garanteaza rezistenta si faptul ca nu se rup in timpul curatarii.
  •  Sunt mai eficiente datorita ambalajului nou, compact, datorita caruia spatiul necesar de stocare se reduce cu 25% iar aprovizionarea poate fi facuta mai rar.   
  • Datorita ambalajului compact al servetelelor pliate (de sistem W4), dozatorul poate primi doua pachete simultan, ceea ce reduce riscul ca servetelele sa se consume prea repede.
  • Ambalajul compact reprezinta de asemenea o economisire in costurile de transport si depozitare, ceea ce impreuna cu nevoia mai mica de reaprovizinoare reduce impactul asupra mediului.
  • Dozatoarele plasate in locurile corespunzatoare reduc timpul de deplasare dintr-un loc in altul.
  • In cazul intreprinderilor, spatiul este mai ordonat si mai curat: datorita dozatoarelor se reduce dezordinea si cantitatea de deseuri textile prezente in spatiul de lucru .
  • Certificatul Oeko-Tex atesta faptul ca produsele Tork nu contin substante chimice nocive care sa afecteze sanatatea angajatilor si mediul inconjurator

Testati in mediul Dvs. de lucru servetelele pentru curatare, solicitati o consultanta gratuita si mostre de produse: barbara.meszaros.ext@sca.com