Consiliul Concurentei a sanctionat companiile General Electric Capital Corporation (GECC) si Dogus Holding cu amenda in valoare de peste 300.000 de lei, deoarece nu au notificat preluarea, in anul 2005, a companiei Turkiye Garanti Bankasi, care controleaza Garanti Bank International NV Sucursala Romania, se arata intr-un comunicat al autoritatii de concurenta.

Valoarea totala a amenzilor este de 305.500 lei, GECC fiind sanctionata cu 196.000 lei, iar Dogus Holding cu 109.500 lei.

"Totodata, Consiliul Concurentei a emis si o decizie de neobiectiune privind concentrarea economica realizata de catre General Electric Capital Corporation si Dogus Holding, prin dobandirea controlului in comun asupra Turkiye Garanti Bankasi AS, si indirect asupra Garanti Bank International NV Sucursala Romania", se mai arata in comunicat.

Operatiunea notificata a fost analizata de catre autoritatea de concurenta, in vederea stabilirii compatibilitatii concentrarii economice cu un mediu concurential normal, conform prevederilor Regulamentului privind autorizarea concentrarilor economice.

Turkiye Garanti Bankasi AS, activa in Romania prin Garanti Bank International NV Sucursala Romania, a fost controlata anterior Dogus Holding.

General Electric Capital Corporation, membra a Grupului General Electric, este prezenta pe piata romaneasca prin Domenia Credit IFN, Ralfi IFN si Motoractive IFN.