Proiect esential pentru mii de patroni si angajati: Guvernul vrea sa reglementeze posibilitatea de a lucra legal de acasa cu contract de munca

de CP     HotNews.ro
Marţi, 13 iunie 2017, 16:05 Economie | Companii


Munca la calculator
Foto: captura Google
Guvernul ar putea reglementa prin lege modalitatea de desfasurare a activitatii de catre salariati in regim de tele-munca, adica munca de acasa sau din afar sediului firmei. Potrivit proiectului de lege, aflat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Muncii, un salariat ar putea avea activitati de la distanta de locul de munca organizat de angajator, in mod regulat si voluntar, folosind tehnologia informatiei si comunicatiilor, in baza unui contract individual de munca cu norma intreaga sau al unui act aditional la acesta.
 • Vezi aici proiectul de lege.
Despre acest subiect a scris prima oara Profit.ro aici. Potrivit proiectului, trebuie respectate si trei conditii. Prima conditie este ca salariatul sa foloseasca mijloace  aferente tehnologiei informatiei si comunicatiilor pentru a-si desfasura activitatea. A doua conditie este ca activitatea in regim de teleworking se desfasoara cel putin o zi pe luna. A treia conditie este ca salariatul sa-si exprime acordul cu aceasta forma de organizare a muncii, prin semnarea contractului individual de munca sau al unui act aditional la acesta, dupa caz.

Refuzul salariatului de a consimti la prestarea activitatii in regim de tele-munca nu poate constitui motiv de sanctionare disciplinara a acestuia.

Tele-salariatii organizeaza programul de lucru de comun acord cu angajatorul, in conformitate cu prevederile contractului individual de munca, regulamentului intern si/sau contractului colectiv de munca aplicabil, in conditiile legii. Angajatorul este in drept sa verifice activitatea tele-salariatului, in conditiile stabilite prin contractul individual de munca, regulamentului intern si/sau contractului colectiv de munca aplicabil, in conditiile legii.
 
 Contractul individual de munca se incheie cu norma intreaga si se modifica, dupa caz, pentru salariatii care desfasoara activitatea de  tele-munca, in conditiile prevazute de Codul muncii.

Tele-salariatul beneficiaza de toate drepturile recunoscute prin lege, prin regulamentele interne si contractele colective de munca aplicabile salariatilor care au locul de munca la sediul sau domiciliul angajatorului.

Angajatorul va avea obligatia sa asigure securitatea si sanatatea in munca la locurile de desfasurare a activitatii de tele-munca, in functie de particularitatile specifice ale acestor locuri si de cele convenite in cadrul contractului individual de munca. De asemenea, angajatorul va avea obligatia sa asigure mijloacele aferente tehnologiei informatiei si comunicatiilor si/sau echipamentele de munca sigure necesare prestarii muncii, cu exceptia cazului in care partile convin altfel.

 Pentru aplicarea si verificarea conditiilor de munca ale tele-salariatului, reprezentantii organizatiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate ori reprezentantii salariatilor, au acces la locurile de desfasurare a activitatii de tele-munca, in conditiile stipulate in  contractul colectiv de munca sau contractul individual de munca, ori regulamentul intern, dupa caz. Pentru verificarea aplicarii si respectarii cerintelor legale din domeniul securitatii si sanatatii in munca si al relatiilor de munca, reprezentantii autoritatilor competente au acces la locurile de desfasurare a activitatii de tele-munca, in conditiile stipulate in legislatia aplicabila. In cazul in care locul de desfasurare a activitatii tele-salariatului este la domiciliul acestuia, accesul se acorda doar in urma notificarii in avans a tele-salariatului si sub rezerva consimtamantului acestuia.  
 
"In anul 2002, la Bruxelles a fost incheiat intre partenerii sociali un acord-cadru european privind  teleworkingul  (tele -munca).  Potrivit acordului-cadru, teleworkingul este definit ca o forma de organizare si/sau de indeplinire a sarcinilor, folosind tehnologia informatiei, in contextul unui contract de munca/a unei relatii de munca, in care activitatea care ar putea fi efectuata si la sediul/spatiile angajatorului, este efectuata in mod regulat in afara sediului/spatiilor respective. In opinia partenerilor sociali, teleworkingul este atat un mijloc pentru companii de a-si  moderniza organizarea muncii, precum si un mijloc pentru salariati de a-si reconcilia munca si viata sociala", se arata in nota de fundamentare a proiectului de lege.

Pentru angajator, o astfel de forma de munca este este reducerea costurilor administrative in vederea  inchirierii spatiilor, cheltuielile cu utilitatile, consumul de carburant, precum si parcul auto. In ceea ce il priveste pe salariat, avantajele constau in eliminarea costurilor de bani si de timp cu deplasarea de la si pana la sediul angajatorului, precum si libertatea alegerii locului de munca si valorificarea timpului de lucru, in vederea imbunatatirii echilibrului intre viata profesionala si cea personala. De asemenea, vor creste sansele persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii, se mai precizeaza in nota de fundamentare.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12737 vizualizari

 • -26 (42 voturi)    
  Alta pomana de la psd-ciuma rosie! (Marţi, 13 iunie 2017, 16:22)

  Miky60 [utilizator]

  Guvernul PSD-ciuma rosie care voteaza noaptea ca hotii si ziua ca mafiotii se intrece in pomeni: studentii (care au gratuitate peste tot, se plimba la munte si mare gratis cu trenul), IT-istii (care nu platesc impozit pe salariu de pe vremea lui Nastase puscariasul si Ponta plagiatorul cum platim noi, cei care muncim si platim tot), tinerii (care au Prima Casa cu rate la credit imobiliar sub piata) acum au si bani de casatorie, taxa de mediu 0 pentru toti cocalarii cu masini vechi, pensionarii cu pensii nesimtite, bugetarii care au salarii marite, parlamentarii si guvernatii cu salarii nesimtite, etc
  Chiar toti stau cu mana dreapta intinsa la guvernul psd-ciuma rosie sa le dea asistenta sociala si suntem doar cativa care muncim si platim tot?
  • +26 (36 voturi)    
   acest proiect este o necesitate in ziua de azi (Marţi, 13 iunie 2017, 16:35)

   EMC2*2/2#@4 [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   Nu doar IT-istii pot beneficia de el ci si alte persoane ce desfasoara activitati de birou si au nevoie doar de un laptop, internet si un telefon.

   Momentan IT-ul este singura speranta fezabila de dezvoltare a acestei tari. Trebuie ajutat intr-un fel sau altul.

   Pomeni, sunt doar pentru cei din aparatul de stat si cei ce nu vor sa munceasca.
   • -28 (30 voturi)    
    pesedistule, vrei legalizarea lenii? (Marţi, 13 iunie 2017, 16:54)

    Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui EMC2*2/2#@4

    Comunistilor, va place zicala "vremea trece, lenea merge!" sa stati acasa sa va faceti ca munciti! Asta vrei si acum, noi pomeni de la psd-ciuma rosie care voteaza noaptea ca hotii si ziua ca mafiotii si sa va alinitati sa aplaudati "patridul mult iubit" si sa va luati salariul in ruble!
    Nu sunt si nu voi fi niciodata de acord cu nicio propunere a ciumeri rosii!
    • +7 (7 voturi)    
     :)) (Marţi, 13 iunie 2017, 18:20)

     g01an [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

     sa zicem ca ar fi asa, taxele platite de sectorul IT, contrar miturilor, reprezinta a 20-a parte din tot ce se incaseaza la bugetul de stat, cu doar 1% din toti angajatii legal. deci care este problema?

     daca toti ar avea productivitatea asta, miliarde de euro produse de zeci de mii de oameni care nu fac nimic, tara asta ar duce-o mult, mult mai bine. care-i problema monsieur?
    • +6 (8 voturi)    
     e o masrua buna (Marţi, 13 iunie 2017, 19:52)

     Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

     Cand lucrezi de acasa, primesti sarcini bine normate, ca timp.

     Telemunca nu numai ca nu e o invitatie la lene, ci ,dimpotriva, este o modalitate de greu de dus de catre un angajat caruia nu-I place munca.

     Demult munca nu mai inseamna tras la freza si strung. Cand o parte a celor din servicii lucreaza oricum prin internet, este absurd sa-i obligi sa vina sa lucreze "pe calculator" la servici.

     Pe mine chiar ma surprinde ca prezentul guvern ia o masura atat de buna.

     Reglemetnarea Teleworking e necesara si binevenita in secolul XXI.
     • -5 (7 voturi)    
      din pacate... (Miercuri, 14 iunie 2017, 10:23)

      IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

      ...Ceapa si rosiile nu pot fi plivite ori oile mulse si tunse din biroul de acasa cu vreo aplicatie minune...
      Iar trasul la freza si strung va ramine valabil inca o mie de ani, altfel softurile alea nu vor avea ce sa invirta.
    • +6 (6 voturi)    
     Comment sters de user (Miercuri, 14 iunie 2017, 10:20)

     MarianPConstantin [anonim] i-a raspuns lui Miky60

   • +13 (13 voturi)    
    nici un lucru bun nu ramane nepedepsit (Marţi, 13 iunie 2017, 17:07)

    zzztop [utilizator] i-a raspuns lui EMC2*2/2#@4

    S-a gandit si Guvernul la ceva pentru cei care muncesc, dupa ce de 6 luni se gandesc doar la conditiile infractorilor....

    Si s-ar putea nici asta sa nu le reuseasca, ca-i demite dragnea
  • +21 (21 voturi)    
   Unde e pomana, omule? (Marţi, 13 iunie 2017, 16:41)

   SCRAMBLED [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   Citeste intai articolul apoi scrie comentariul.
   Propagandist de doi bani.
   De fapt tu habar n-ai ce e aia sa lucrezi remote...
   Recunoaste!
   Mai mult, tu habar nu ai ce inseamna sa muncesti.
   Se vede.

   Sunt multe domenii in care se poate lucrain regim "remote". Se face economie de resurse. E interesat si patronul si salariatul.

   Sunt de acord cu tine in ce priveste gratuitatea pe tren. Se putea limita risipa daca se stabilea gratuitate pentru un numar limitat de calatorii. Poate s-au gandit ca studentii vor cheltui multi bani daca pleaca peste tot in tara... De unde banii de cheltuiala... Foarte putini au ...
   • +4 (12 voturi)    
    este pentru Bugetari de fapt (Marţi, 13 iunie 2017, 20:17)

    GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui SCRAMBLED

    Daca on institutie privata isi lasa angajatii sa lucreze de acasa este nevoie de aprobarea guvernului ???
    • -2 (8 voturi)    
     Eu iti arat Luna si tu te uiti la degetul meu... (Miercuri, 14 iunie 2017, 9:03)

     Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui GeorgeT

     Nu, inseamna ca treaba e reglementata acuma.
     • +5 (9 voturi)    
      ce diferenta face (Miercuri, 14 iunie 2017, 10:08)

      GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

      Ce diferenta face pt o institutie privata dragule ?
      • -3 (5 voturi)    
       Comment sters de user (Miercuri, 14 iunie 2017, 10:25)

       MarianPConstantin [anonim] i-a raspuns lui GeorgeT

       • 0 (0 voturi)    
        serios (Miercuri, 14 iunie 2017, 11:54)

        GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui MarianPConstantin

        Pentru mine este absurd sa raspunda firma daca i se intimpla ceva rau angajatului, atita timp cit nu este accident de munca ...

        Daca se intimpla sa intirzie la munca si da autobuzul 13 peste el , raspunde firma ??

        Este legea la fel de precauta cu copiii minori in scoala, daca li se intimpla un accident , cum ar fi isi sparg capul, ce spune legea in cazul ala, exista raspundere , se dau mustrari profesorilor, ii cearta directorul sa ce
  • +8 (8 voturi)    
   da' ia bagati ma impozit la ITisti (Marţi, 13 iunie 2017, 16:46)

   Adri4n [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   sa plecam de aici. Ca noi ne gasim usor de lucru peste hotare, nu ca altii.
   Si sa vedem dupaia cine mai plateste ditai taxa la sanatate. Un ITist tanar plateste de 3-4 ori mai mult la sanatate decat cei mai multi angajati din Romania (proportional cu salariul, s-a scos si limitarea, poti ajunge s aplatesti si de 10 ori mai mult) si in principiu fiind tanar si sanatos nici nu consuma.
   De sustenabilitatea bugetului de pensii nu mai zic, ala e in galeata de mult (dar acolo sa zicem ca o sa beneficieze la batranete, daca nu crapa pana atunci,platitorul sau bugetul cu tot tinand cont de demografie).
   Asa ca hai, bagati impozit.
  • +18 (18 voturi)    
   care pomana? (Marţi, 13 iunie 2017, 17:17)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   nu inteleg unde e pomana? cine da si cine primeste?..
   oricum tele-working deja se practica de ani buni in Romania. doar statul roman este, ca de obicei, mult in urma cu legislatia.

   in plus, nu cred ca stii ce e aia "pomana".. din exemplele date, omiti faptul ca sunt si avantaje evidente pentru economie:
   1. studentii au gratuitate pentru ca aleg sa studieze in loc sa-si caute de lucru, deci nu au bani de transport (unii nici nu au bani sa mearga acasa, la parinti) si invatamantul este gratuit. pe termen lung insa, toata lumea are de castigat daca aleg universitatea si nu se multumesc doar cu o munca necalificata.
   2. producatia de software (ca nu toti IT-stii au scutire de impozit) e printre putinele industrii care lucreaza constant doar la export si doar cu capital local. cu alte cuvinte, banii pe care ii aduc in tara echilibreaza faptul ca nu platesc acel 16%.
   3. Prima Casa e un program de sustinere a sectorului constructiilor intr-o tara cu fond locativ foarte slab. fara el am fi platit si mai multe "pomeni" muncitorilor someri. si aici statul ofera doar o garantie, nu plateste credite in locul tinerilor (nici macar nu trebuie sa fii tanar ca sa-l accesezi).
   • -12 (18 voturi)    
    adica psd-ciuma rosie da legi bune? (Marţi, 13 iunie 2017, 18:12)

    Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui pehash

    Cum poti sa zici asta, postactule psdist! Vezi ca ai intarziat sa iei rublele de la prea-iubitul tacu conducator, dragnea!
    Trebuie sa refuzam orice lege de la psd-ciuma rosie pentru ca este clar ca profita doar coruptii din psd-ciuma rosie si rudele lor!
    • +13 (15 voturi)    
     Mi se pare mie (Marţi, 13 iunie 2017, 22:17)

     midufi [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

     sau tu esti postacul ala psdist de care tot vorbesti...
     Du-te omule la culcare, poate iti revii...
     • +3 (5 voturi)    
      Nu, nu... (Miercuri, 14 iunie 2017, 9:07)

      Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui midufi

      Nu poate sa se duca la culcare, are ordin de la partid sa faca norma de postari.
 • +19 (21 voturi)    
  Un lucru bun pentru Bucuresti (Marţi, 13 iunie 2017, 16:25)

  MasP [anonim]

  Decat sa stai in trafic 2 ore pe zi, mai bine lucrezi de acasa.
 • -20 (28 voturi)    
  Te-Tele-Munca (Marţi, 13 iunie 2017, 16:28)

  Sati [utilizator]

  Videochat.
  • +11 (11 voturi)    
   fiecare cu ce stie.. (Marţi, 13 iunie 2017, 17:17)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui Sati

   ;)
 • +16 (18 voturi)    
  cateva aspecte (Marţi, 13 iunie 2017, 16:30)

  g01an [utilizator]

  o idee buna care acopera suficient de rapid o practica deja existenta. mai rar vezi legislatie care sa incerce sa tina pasul cu sectorul privat la noi.

  este o lege utila din multe puncte de vedere (decongestionare oraselor, crearea de conditii mai flexibile care ar putea duce la marirea bazei de recrutare in conditiile in care angajatorii gasesc cu greu uneori candidati potriviti in orasele unde activeaza, samd). suna putin dubios cel putin partea cu asigurarea conditiilor de lucru la domiciliile angajatilor, dar nici nu ma asteptam la prea multe, nu este un fenomen inca inteles de legiuitor. ar trebui totusi inevitata birocratia suplimentara, scopul era reducerea sa.
  • +7 (15 voturi)    
   ce este bun in asta? (Marţi, 13 iunie 2017, 16:44)

   diasporescu [utilizator] i-a raspuns lui g01an

   de ce trebuie sa reglementeze statul unde si de ce isi desfasoara un angajat activitatea?
   • +1 (11 voturi)    
    ? (Marţi, 13 iunie 2017, 18:23)

    g01an [utilizator] i-a raspuns lui diasporescu

    pentru ca vine ca o masura de corectie, oricum reglementa asta si impunea conditii care excludeau acest tip de practica.

    de orice ideologie ar fi, statul oricum va reglementa aceasta activitate in pracitca, de-ti convine sau nu. alegerea o ai doar legat de modalitatea prin care se face. este ultimul lucru pe care il poate de-reglementa complet un guvern intr-o tara functionala.
    • +11 (13 voturi)    
     tocmai asta e problema... (Marţi, 13 iunie 2017, 20:18)

     diasporescu [utilizator] i-a raspuns lui g01an

     statul roman reglementeaza o gramada de detalii, fiind absolut strain de practica. Asa se nasc tot felul de aberatii care ingroapa Romania in hartii si birocratie, cu amenziile aferente.
     As prefera ca statul roman sa se retraga cat poate si sa stabileasca o legislatie "generalista". Cu cazurile specifice sa se ocupe instantele.
   • -8 (12 voturi)    
    Accident (Marţi, 13 iunie 2017, 18:38)

    Carcalete [utilizator] i-a raspuns lui diasporescu

    Gandeste-te ca ai un accident acasa in timp ce lucrezi remote.
    E accident de munca sau nu ??

    Uite un motiv pentru care lucrul de acasa ar trebui legalizat.
    • +8 (8 voturi)    
     viduri legislative (Marţi, 13 iunie 2017, 20:10)

     diasporescu [utilizator] i-a raspuns lui Carcalete

     au existat si vor exista intotdeauna. Statul nu trebuie sa complice lucrurile cu amenzi si reglementari asupra domeniilor despre care nu are habar.
     Cu cazuri specifice ca al tau ("accident remote") trebuie sa se ocupe instantele, nu leguitorul.
    • +5 (9 voturi)    
     mda (Marţi, 13 iunie 2017, 20:46)

     Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Carcalete

     Nu stiu cum reusesti sa apreciezi exact una dintre chestiile imbecile dintr-o lege teoretic buna.

     "Angajatorul va avea obligatia sa asigure securitatea si sanatatea in munca la locurile de desfasurare a activitatii de tele-munca".

     Acasa, serios? Sa-ti vaccinez pisica, sa-ti pun banda antiderapanta pe gresie, ce anume exact? Fix din cauza la atarnache stil "accident de munca" in propria casa sau in drum spre munca, ar trebui incurajata munca la negru, pana statul roman inceteaza cu imbecilitatile.
     Bine pentru asta ar trebui ca angajatul sa stie care sunt costurile si frecusurile cu aberatii gen ssm si medicina muncii (acolo unde nu e cazul, bineinteles), dar suntem in tara in care nu se face diferenta intre net, brut si total cost salarial, dar se miorlaie si se injura patronii cei hapsani.

     Va doresc la toti sa fiti patroni cu angajati FIX ca voi. :D
     • 0 (0 voturi)    
      Uite cum :) (Miercuri, 14 iunie 2017, 12:34)

      feisbuk [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

      Daca omul lucreaza cu calculatorul sau curent electric in general, ioi faci de 2 ori pe an PRAM.

      Ai grija sa ai un proiect al instalatiei electrice din casa omului si sa nu lasi omul sa isi schimbe vreun bec fara sa apeleze la un electrician autorizat (platit de tine, desigur).

      Te ocupi apoi de caile de evacuare. Marcare. Marchezi rafturile prin bucataria omului - cat tine fiecare.

      Chestii mai simple - te duci la om acasa si il instruiesti pe risc electric, risc de alunecare/impiedicare/cadere.


      Si absurdul nu se opreste aici.
      • 0 (0 voturi)    
       nu doar (Miercuri, 14 iunie 2017, 15:21)

       Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui feisbuk

       Traseul analizat SSM de la domiciliu la locul de munca va fi inlocuit de analiza traseului de la dormitor in sufragerie. Sa vezi complicarea dracului la aia care stau in garsoniera. :D
   • +11 (13 voturi)    
    o mie de plus (Marţi, 13 iunie 2017, 19:30)

    CristianG [utilizator] i-a raspuns lui diasporescu

    Eu am lucrat de acasa cativa ani, pe cand eram angajat. Am avut toti indicatorii de performanta superiori perioadei in care am lucrat de la birou.
    Nu este nevoie ca statul sa-si bage nasul unde treaba functioneaza bine, pentru ca, inevitabil, o va strica.
    Sa reglementeze lucrul de acasa strict pentru angajatii lor de la stat. noi privatii ne descurcam foarte bine atunci cand statul nu "ne ajuta".
   • -3 (7 voturi)    
    de-reglementeaza (Marţi, 13 iunie 2017, 19:54)

    Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui diasporescu

    Tocmai. Masura de-reglementeaza. Adica lasa la latitudinea angajatului si patronului. E o masura buna, chiar surprinzator de liberala.
 • +10 (10 voturi)    
  nu inteleg (Marţi, 13 iunie 2017, 16:40)

  diasporescu [utilizator]

  ce este nou la aceasta lege? din 2003 orice angajat poate lucra de la domiciliu...
  plus: de ce trebuie sa reglementeze statul relatiile in detaliu in domeniul privat (intre angajat si angajator). Este de ajuns sa stabileasca un cadru general cu drepturi si obligatii.
  • +2 (6 voturi)    
   sunt diferite (Marţi, 13 iunie 2017, 18:22)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui diasporescu

   Legea veche vorbea de munca la domiciliu complet separata de angajator. Ceva gen Ion o angajeaza pe Maria sa confectioneze martisoare... el ii aduce materialele acasa si vine la final sa "recolteze". Intre timp tehnologia a evoluat si cadrul legal nu tine pasul.
   • +3 (3 voturi)    
    ce sa-ti spun, cadru legal... (Marţi, 13 iunie 2017, 20:01)

    diasporescu [utilizator] i-a raspuns lui pehash

    ... e vorba de bete-n roate... in "roatele" care mai merg, inca...
  • +2 (4 voturi)    
   mie mi se pare (Marţi, 13 iunie 2017, 19:10)

   Adri4n [utilizator] i-a raspuns lui diasporescu

   ca exact asta face legea. Stabileste un cadru general.
 • +6 (10 voturi)    
  Uite asa (Marţi, 13 iunie 2017, 16:51)

  Ion2050 [anonim]

  Firea rezolva problema transportului in Bucuresti :)))
 • +4 (10 voturi)    
  Au descoperit apa calda si astia (Marţi, 13 iunie 2017, 17:00)

  Parzivall [utilizator]

  Dupa ~ 3 decenii. Psd, pazea ca frige.
 • +12 (12 voturi)    
  si cine sau ce interzice (Marţi, 13 iunie 2017, 18:22)

  stanescu [utilizator]

  acum sa lucrezi de acasa ( in domeniul unde e ste posibil ) ?
  in contractul de munca e o rubrica unde se stipuleaza unde iti desfasori activitatea - si se poate trece la domiciliu .
  de ce trebuie alta reglementare ? ca eventual sa se mai dea niste amenzi ca nu ai respectat ceva din noua lege .
 • +10 (12 voturi)    
  ia uitati-va ce scrie in acest proiect maret! (Marţi, 13 iunie 2017, 19:24)

  diasporescu [utilizator]

  1. part-time tele-munca: nu se poate
  2. daca faci de-facto tele-munca si nu stipulezi asta in contract, amenda
  3. activitatea trebuie sa fie conforma pregatirii, daca nu amenda!

  un sfert din textul legii este despre ce amenzi exista si cine le aplica... Asta ne spune tot

  O gaselnita in plus pentru ITM sa aplice amenzi. Pana acum puteai desfasura activitatea si de acasa. De acum te incadrezi la "tele-munca" sa curga amenzile...
  • -3 (5 voturi)    
   da (Miercuri, 14 iunie 2017, 10:27)

   I [utilizator] i-a raspuns lui diasporescu

   Mergi in vest, exista indicatoare rutiere care iti indica pe unde ai voie sa mergi.

   In Romania exista doar indicatoare rutiere care iti arata pe unde nu ai voie sa mergi.

   Asta spune tot despre mentalitatea romanilor(nu numai a guvernantilor).
 • +4 (6 voturi)    
  Unde cred eu ca bat cu aceasta lege (Marţi, 13 iunie 2017, 22:29)

  JohnnyBoy [utilizator]

  Acum: daca erai PFA in IT si aveai libertatea de a lucra remote indeplineai toate criteriile si nu puteai fi reconsiderat angajat.

  Cu noua legislatie vei fi reconsiderat tele-angajat :))

  Eu alta logica nu gasesc avand in vedere ca si acum ai libertatea de a licra fix de unde vrei tu daca tehnologia iti permite.
 • +1 (1 vot)    
  jumatate de norma (Miercuri, 14 iunie 2017, 10:28)

  I [utilizator]

  "in baza unui contract individual de munca cu norma intreaga". Da' aia cu jumatate de norma etc. aia ce au? raie? Cine face legile astea, ce pregatire au? Stiu sa se lege singuri la sireturi?
 • +2 (4 voturi)    
  De la altii (Miercuri, 14 iunie 2017, 11:14)

  feisbuk [utilizator]

  Auttomattic, si-a inchis biroul de 1400mp din San Francisco deoarece mai veneau pe acolo 5-6 oameni din peste 500 arondati biroului. Restul lucreaza de acasa, din Starbucks, etc.

  Insa sunt curios cum vor rezolva ai nostri tampeniile gen SSM+ ISU (instruire, accident traseu, etc), codul muncii total neadecvat realitatii, si alte mizerii pe care le ducem de pe vremea comunistilor, pentru a intretine aparatul bugetar (ITM in principal).
  • 0 (0 voturi)    
   da (Miercuri, 14 iunie 2017, 12:26)

   I [utilizator] i-a raspuns lui feisbuk

   Plus medicina muncii. Daca vrei sa muncesti intr-o firma cu 3 angajati iti trebuie analize. Daca tai iarba intr-un bar cu 20 de meseni nu iti trebuie analize. Acolo nu esti in colectiv :))) Daca schimbi locul de munca des, esti cel mai analizat om din Romania. Dar guvernantii psd nu au timp de asta. Ei sunt ingrijorati ca penalii lor nu au loc in puscarii.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by