Ambasada României la Washington DC a organizat un eveniment dedicat prezenţei în Statele Unite ale Americii a peste 20 de reprezentanţi ai unor companii româneşti care participă la Summit-ul Select USA dedicat atragerii de investiţii în SUA, potrivit unui comunicat al Ambasadei.

Printre firmele participante se numara AEROCONTROL UAV, Alexandrion, CLOUD BUSINESS SERVICES, ELSACO ELECTRONIC, FORMIN MINING, Maritime Ports Administration Constanta, MIRA TELECOM, Revicond oil&gas si Sandline Cybersecurity.

Select USA este un program global dedicat investiţiilor, organizat de Departamentul Comerţului, cu implicarea a aproape 20 agenţii federale americane printre care Departamentul de Stat, Departamentul Trezoreriei, Departamentul Apărării, Departamentul Energiei, Departamentul Agriculturii, Banca de Export - Import a SUA, Administraţia Americană pentru Micile Afaceri etc.

Companiile româneşti înscrise la Summit-ul Select USA marchează cea mai mare participare românească la un asemenea eveniment.

La intâlnirea de la Ambasada României au participat secretarul de stat din Ministerul pentru Mediul de Afaceri - Ilan Laufer şi ambasadorul SUA la Bucuresti - Hans Klemm si sub-secretarul Comerţului pentru Comerţ Internaţional, Kenneth E. Hyatt.

Ambasadorul George Maior a vorbit la eveniment despre parteneriatul economic dintre cele două ţări: „În urmă cu 11 zile, în contextul vizitei preşedintelui României la Casa Albă, am avut o discuţie consistentă cu domnul Wilbur Ross, secretarul Comerţului, dedicată consolidării parteneriatului economic dintre ţările noastre. Zilele acestea avem cea mai mare delegaţie de afaceri din România prezentă la un eveniment major dedicat investiţiilor în SUA. În toamna acestui an vom avea cel mai mare eveniment de promovare comercială organizat vreodată în România de către Departamentul american al Comerţului. Sunt acţiuni practice importante care demonstrează seriozitatea României şi implicarea solidă a Statelor Unite pentru a pune în aplicare angajamentul politic discutat în Biroul Oval de a dezvolta masiv parteneriatul strategic dintre cele două ţări.”