Consiliul de administratie al Tarom l-a numit, luni seara, in functia de director general interimar pe Florin Susanu - un director cu vechime in companie, responsabil cu operatiunile de zbor - dupa ce a luat act de demisia fostului director, Eugen Davidoiu, scrie News.ro, citand surse din domeniul transporturilor. Susanu a mai fost director general adjunct interimar al Tarom in martie 2006, dupa demiterea fostului director general, Christian Heinzmann. El a fost mult timp director de operatiuni de zbor si pilot instructor.

Avion TAROM Boeing-737Foto: Wikipedia

Susanu a fost desemnat si accountable manager si isi va pastra responabilitatea de post holder flight operations. Accountable managerul intr-o companie aeriana are responsabilitatea generala pentru a furniza toate necesitatile financiare si de personal obligatorii pentru a garanta operarea in siguranta.

Luni dimineata, directorul general al companiei de stat Tarom, Eugen Davidoiu, a demisionat din functie.

Eugen Davidoiu

Eugen Davidoiu

Foto: AGERPRES

Decizia a venit dupa ce premierul Mihai Tudose a decis efectuarea unui control de catre Corpul de Control al primului-ministru la Tarom si la Compania Nationala de Investitii, incepand de luni.

Davidoiu a motivat in demisie "motive care il impiedica sa isi exercite atributiile si motive personale".

Presedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat, luni, in contextul in care directorul Tarom, Eugen Davidoiu, si-a dat demisia ca nu il intereseaza cine conduce compania, fiind important ca Taromul sa devina ceea ce s-a stabilit in programul de guvernare, si anume o companie "profitabila, stabila si puternica", relateaza News.ro.

"Nu ma intereseaza cine conduce Tarom, ma intereseaza ca aceasta companie sa devina ceea ce s-a stabilit in programul de guvernare, o companie aeriana puternica, stabila si profitabila", a spus Liviu Dragnea.