Victor Ponta a confirmat, miercuri, declaratia fostului director Tarom, Nicolae Demetriade, care a spus la un post de televiziune ca fostul premier a incercat sa vanda Tarom in Qatar, Emiratele Arabe si Turcia. Ponta sustine ca stie “sigur ca Tarom nu poate sa supravietuiasca singur” si ca trebuie un investitor strategic care sa ofere aeronave noi si de mai multe tipuri, dar si sa mareasca semificativ numarul de destinatii. Totodata, acesta a criticat actuala guvernare care prin “populism, smecherie ieftina, demagogie si lacomie pe termen scurt” duce la faliment.

Victor PontaFoto: captura B1 TV

“In anul 2015 ( nu 2013) am avut discutii personale, oficiale si detaliate la nivel de CEO sau Presedinte cu Turkish Airlines , Qatar , Emirates si Etihad ( 4 din cele mai puternice si bogate Companii aeriene din lume )/ le-am prezentat intentia Guvernului Romaniei de a avea un investitor strategic pentru Tarom - care sa ofere aeronave noi si de mai multe tipuri , sa mareasca semificativ numarul de destinatii, sa modernizeze si sa aiba un plan clar de dezvoltare pe termen lung!”, a scris Victor Ponta pe pagina sa deFacebook.

Potrivit acestuia, “Tarom are prea multi angajati "la sol", management politic si neprofesionist, iar ratele pentru achizitiile faraonice fara noi venituri vor epuiza rapid si ultimele resurse din conturi”.

Acesta spune, argumantand printr-un grafic, ca guvernul tehnocrat si guvernul “Dragnea” au readus dezastrul la Tarom, dupa ce in perioada 2011 - 2015 compania si-a redus pierderile.