Ferrari a dezvelit, la Salonul Auto de al Detroit, F430 Spider Bio Fuel, primul model al constructorului italian care este alimentat cu biocombustibil, potrivit site-ului Autoblog.com. Datorita amestecului de 85% etanol si 15% benzina, modelul beneficiaza de o imbunatatire a puterii cu 10 cai putere, iar consumul de combustibil a fost redus cu 5% fata de un motor V8 standard pe benzina.

F430 Spider Bio Fuel este un concept, insa este foarte probabil ca acesta sa intre in productie, ca parte a efortului companiei de reducere a consumului de combustibil si reducere a emisiilor de dioxid de carbon cu 40% pana in 2012.

Principala problema a celor de la Ferrari este insa ca regiunile unde etanolul este disponibil in prezent, precum Orientul Mijlociu, Brazilia sau Suedia, nu sunt printre principalele piete ale producatorului de masini sport. F430 Spider Bio Fuel ar avea insa o sansa daca biocombustibilul se va raspandi mai repede in regiuni precum California, unde fabrica de la Maranello livreaza 10% din productie anual.